DAČIĆ JE USRED PANDEMIJE KORONE DOBIO VEOMA VAŽNO PISMO: Pažljivo pročitajte šta piše u njemu!
Ivica Dačić, Foto: Twitter printscreen

LEP GEST

DAČIĆ JE USRED PANDEMIJE KORONE DOBIO VEOMA VAŽNO PISMO: Pažljivo pročitajte šta piše u njemu!

Sve je brzo organizovano

Objavljeno: 09:53h

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić dobio je pismo zahvalnosti od ambasadora Švedske, Danske, Finske i Norveške povodom ljubazne ponude da se avionom Er Srbije koji je išao po građane Srbije u Štokholm vrate i nordijski građani koji su se zatekli u Srbiji nakon proglašenja vanrednog stanja zbog izbijanja epidemije virusa Covid-19.

"Juče je poslat avion Er Srbije u Štokholm kako bi vratio kući srpske državljane koji su tamo zaglavljeni. U trenutku kada je doneta odluka da se avion pošalje Vaše Ministarstvo je ljubazno ponudilo da se istim letom vrate i nordijski građani koji su se zatekli u Srbiji. Kroz intenzivan rad i saradnju između nordijskih ambasada u Beogradu uspeli smo da za vreme vikenda stupimo u kontakt sa većinom spomenutih građana i da ih ukrcamo u spomenuti avion. Oni su se vratili svojim kućama i zahvalni su na tome, navedeno je u pismu.

Želimo da izrazimo zahvalnost srpskoj Vladi na organizaciji spomenutog leta i da istaknemo odličnu saradnju i susretljivost Protokola Vašeg Ministarstva i Dragana Petrovića lično. Pored toga, želimo i da naglasimo da je i osoblje aerodroma i granične policije na aerodromu "Nikola Tesla" rešavalo često teška pitanja na veoma profesionalan i kooperativan način što će svakako pamtiti ne samo nordijske ambasade već i sami putnici.

Iz razloga medicinskih potreba, granice su se ponovo pojavile širom Evrope. Ovo je međutim jedno privremeno stanje. Gestovi pomoći i saradnje u rešavanju ovog izazova za sva naša društva ostaće duže urezani u našem sećanju nego aktuelne restriktivne mere", navodi se u pismu zahvalnosti koje potpisuju ambasadori Švedske, Danske, Finske i Norveške.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.