OBJAVLJEN RAZGOVOR JADRANKE JOKSIMOVIĆ SA MAĐARSKIM MINISTROM! Zna se tačno o čemu su pričali
Jadranka Joksimović, Foto: Ministarstvo za evropske integracije

javno

OBJAVLJEN RAZGOVOR JADRANKE JOKSIMOVIĆ SA MAĐARSKIM MINISTROM! Zna se tačno o čemu su pričali

Joksimović i Sijarto razmenili su informacije o merama koje se primenjuju u Srbiji i Mađarskoj u borbi protiv Covid -19

Objavljeno: 13:05h

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović obavila je danas konferencijski razgovor sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom.

foto: Ministarstvo za evropske integracije

Joksimović i Sijarto razmenili su informacije o merama koje se primenjuju u Srbiji i Mađarskoj u borbi protiv Covid -19. Posebno su se osvrnuli na probleme sa kojima se veliki broj zemalja suočava u nabavci medicinske opreme, i načinima kako možemo da sarađujemo u ovom segmentu.

Joksimović je ovom prilikom upoznala Sijarta sa situacijom u Srbiji i predstavila hitne mere koje su preduzete ili se planiraju u cilju smanjenja rizika i uspostavljanja kontrole nad daljim širenjem COVID-19. Ona je takođe ukazala na hitne mere makroekonomske i fiskalne politike koje su preduzete kako bi se pružila podrška privrednom sektoru sa posebnim fokusom na mala i srednja preduzeća i preduzetnike i odgovorilo na trenutne negativne posledice zaustavljanja privrednih kretanja.

foto: Ministarstvo za evropske integracije

Sijarto je pohvalio napore koje Vlada Srbije preduzima u cilju zaustavljanja širenja virusa i pružio podršku kratkoročnim merama koje su preduzete u cilju zaštite građana i privrede. Posebno je pohvalio mere koje su preduzete u prethodnom periodu čime je stvoren odgovarajući fiskalni prostor za ambiciozan plan ekonomskog oporavka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.