OGLASILA SE UNIJA POSLODAVACA SRBIJE ZBOG NAJAVE NOVIH EKONOMSKIH MERA! Jasno su rekli šta misle o TOME!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

stav

OGLASILA SE UNIJA POSLODAVACA SRBIJE ZBOG NAJAVE NOVIH EKONOMSKIH MERA! Jasno su rekli šta misle o TOME!

Vučić je rekao da bi najavljeni paket mera, vredan oko pet milijardi evra, mogao u značajnoj meri da sanira ekonomske posledice epidemije korona virusa

Objavljeno:

Unija poslodavaca Srbije (UPS) podržava najavljene ekonomske mere usmerene za saniranje ekonomskih posledica epidemije korona virusa u Srbiji, izjavio je za FoNet počasni predsednik UPS Nebojša Atanacković.

On je rekao da bi najavljeni paket mera, vredan oko pet milijardi evra, mogao u značajnoj meri da sanira ekonomske posledice epidemije korona virusa i da je povoljna okolnost to što je Srbija u prethodnom periodu uspela da sredi svoje javne finansije.

Atanacković je istovremenu suzdržan u vezi mogućnosti da se mobilišu tako velika sredstva za realizaciju planiranih mera, posebno u segmentu bankarskih kredita, a pre svega zbog činjenice da je većina banaka na domaćem tržištu u stranom vlasništvu i da i oni imaju svoje probleme zbog epidemije.

On je naglasio da se Unija poslodavaca Srbije zalaže za ravnopravnost javnog i privatnog sektora u realizaciji ukupnih mera ekonomske politike usmerenih na saniranju šteta od epidemije korona virusa.

Atanacković je uveren da će najavljeni paket mera značajno doprineti oporavku srpske privrede, koji će u dobrim delom zavisiti i od brzine oporavka zemalja u okruženju, a pre svega ključnih spoljnotrgovinskih partnera srpske privrede.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.