NABAVLJENO JE JOŠ 480 RESPIRATORA! Ana Brnabić upozorila: Ako bude potrebno, slede JOŠ STROŽIJE MERE
Ako treba, Vlada će uvesti strožije mere, Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

reč premijerke

NABAVLJENO JE JOŠ 480 RESPIRATORA! Ana Brnabić upozorila: Ako bude potrebno, slede JOŠ STROŽIJE MERE

Ona je naglasila da svi oni koji su juče šetali po gradu ne misle o opštem dobru

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić je govoreći za Nacionalni dnevnik televizije Pink rekla da je država uspela danas da nabavi još 480 respiratora.

- Na tome radi predsednik Vučić dan i noć i taj uspeh je neverovatan. Jutros sam dobia mejl da smo nabavili još 480 novih respiratora, to je za nas kao suvo zlato. To je 480 puta tri za živote naših građana - rekla je ona.

Premijerka je takođe rekla da će biti uvedene još strožije mere ako to bude potrebno.

- Danas nam je 24. dan borbe protiv koronavirusa, svaki dan kada se probudim, mislim o tome koji je dan borbe po redu. Imamo 55 ljudi na respiratoru, 54 izlečenih. Svaka čast medicinskom osoblju. Juče nam je bio najteži dan, najveći udar na zdravstveni sistem, sinoć je bila velika gužva na Infektivnoj klinici. Trudimo se da uključimo što veći broj medicinskih radnika, da nam pomogne. Sajam je od danas otvoren, od sutra će privremena bolnica na Novosadskom sajmu i na "Čairu" u Nišu početi sa radom. Ove privremene bolnice će u naredne dve nedelje vredeti kao čisto zlato. Ja se danas bolje osećam nego juče jer znam da imamo spremne kapacitete u ovim privremenim ustanovama - naglasila je Brnabić.

Ona je naglasila da svi oni koji su juče šetali po gradu ne misle o opštem dobru.

- Neće svi da se zaraze, neće svi biti u bolnici, ali oni koji budu zauzimaju krevet nekome ko se ponašao odgovorno i zato nije fer. I ja i predsednik Vučić svaki dan pratimo mere u drugim državama. U Švedskoj su kafići otvoreni, ali vi tamo imate disciplinu ljudi, niko ko nema potrebe da izlazi, ne izlazi. Oni nisu na ulicama bez preke potrebe. Ja podržavam još strože mere, kao što to kaže i struka. Apelujem ponovo na građane, ako treba restriktivnije, biće tako - naglasila je premijerka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.