JOŠ JEDNA VAŽNA ODLUKA VLADE SRBIJE U VREME VANREDNOG STANJA: Zbog nje se oglasilo i ministarstvo finansija!
Siniša Mali, Foto: News1/Zorana Jevtić

u vezi sa korišćenjem budžetskih sredstava

JOŠ JEDNA VAŽNA ODLUKA VLADE SRBIJE U VREME VANREDNOG STANJA: Zbog nje se oglasilo i ministarstvo finansija!

Određeni rokovi se pomeraju na rok od 15 radnih dana od dana prestanka vanrednog stanja!

Objavljeno:

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o pomeranju rokova za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja korisnika budžetskih sredstava i korisnika sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje za vreme vanrednog stanja usled bolesti COVID-19 izazvane SARS-CoV-2.

- Ovom uredbom se pomeraju rokovi za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja direktnih korisnika sredstava budžeta Republike Srbije, odnosno budžeta autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, završnih računa budžeta Republike Srbije, budžeta autonomnih pokrajina, budžeta jedinica lokalne samouprave i organizacija za obavezno socijalno osiguranje, kao i konsolidovanog izveštaja Republike Srbije i konsolidovanih izveštaja gradova, za 2019. godinu - navodi ministarstvo finansija.

Određeni rokovi se pomeraju na rok od 15 radnih dana od dana prestanka vanrednog stanja, dok se drugi pomeraju za broj kalendarskih dana trajanja vanrednog stanja, uz dodatnih radnih 15 dana, od dana prestanka vanrednog stanja.

Zbog nemogućnosti da se određeni poslovi obavljaju bez prisustva u radnim prostorijama, veći broj direktnih korisnika sredstava budžeta Republike Srbije obratio se Ministarstvu finansija radi pronalaženja načina da se rokovi za pripremu, sastavljanje i podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja i završnih računa budžeta za 2019. godinu produže, kako bi se stvorili uslovi da se ti poslovi obave nakon okončanja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.