STIŽE NOVA TURA KINESKE POMOĆI ZA BRAĆU SRBE: Hiljade maski, zaštitnih odela i dezinfekcija...
Kina poslala darove, Foto: Ministarstvo odbrane

svaka čast!

STIŽE NOVA TURA KINESKE POMOĆI ZA BRAĆU SRBE: Hiljade maski, zaštitnih odela i dezinfekcija...

Veliki kontigent pomoći iz Kine namenjen gradu Beogradu stigao je danas i biće vrlo brzo raspoređen onima kojima je zaštitna oprema u borbi protiv korona virusa najpotrebija...

Objavljeno:

U Skupštini grada danas je iz Pekinga, od Elefant alijanse, stiglo 48.000 zaštitinih maski, 2.000 zaštitnih odela i velika količina dezinfekcionih sredstava.

"Kineske kompanije, naši kineski prijatelji sa kojima mi sarađujemo dugi niz godina, nakon apela predsednika Vučića i prvog kontinenta pomoći koji nam je stigao, javljaju se svakog dana i sada nam je stigao jedan kontigent pomoći. Velika zahvalnost Kini na pomoći i prijateljstvu, što še može videti i u porukama na srpskom i kineskom jeziku", rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima, prethodno je već stigla pomoć od kineskih kompanija koje rade u Beogradu i Srbiji.

"Pre četiri dana je došlo 120.000 maski za Beograd, tako da smo mi za ovih nedelju dana dobili dosta pomoći i veoma je značajno jer su ove maske već na terenu kod svih onih koji rade u našim javnim komunalnim preduzećima, službama, Zavodu za biocid, svima onima kojima je neophodno da se zaštite, ali i da zaštite druge".

Mladenović ističe da je ovo još jedan dokaz velikog prijateljstva dva naroda.

"Velika zahvalnost kineskom narodu, svim kompanijama koje se interesuju, ambasadi Kine u Beogradu, koja sve ove kontakte prosleđuje. Radimo svi zajedno na ovom poslu i nadam se da će oni apeli prema sugrađanima da ostanu kod kuće dati rezultate. Dajte da se svi uključimo, različiti su nivoi pomoći, ali ako ostanemo kod kuće, pomoći ćemo da se virus ne širi. A mi ćemo gledati da kao grad Beograd budemo dostupni svakom građaninu, u svakom smislu, posebno najstarijim sugrađanima, kao što to činimo proteklih nedelja", istakao je Mladenović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.