DOKTOR STEVANOVIĆ PORUČIO SRBIJI NAJVAŽNIJU STVAR DO SADA: Svi moramo ovo ZNATI
Goran Stevanović, Foto: Printscreen

direktor infektivne o epidemiji

DOKTOR STEVANOVIĆ PORUČIO SRBIJI NAJVAŽNIJU STVAR DO SADA: Svi moramo ovo ZNATI

Ovo nije borba nekog drugog, već kompletnog stanovništva - rekao je dr Stevanović

Objavljeno:

Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, zahvalio se Vladi i predsedniku na velikoj podršci i dodao da se ova epidemija može poredtiti sa epidemijom Velikih boginja.

- Ovo nije borba nekog drugog, već kompletnog stanovništva - rekao je dr Stevanović i dodao da zdravstveni sistem ne bi mogao da pruži ovakvu negu da nije pripremnjen uz pomoć svih struktura koje na ovome rade.

Kako kaže, kolege iz Kine su potvrdile da dobro rade, i dodao da je neophodno sve zaražene držati pod budnim okom.

- Kod ove bolesti je izuzetno bitna rana dijagnostika i prepoznavanje teških slučajev ai obavezna hospitalizacija - rekao je dr Stevanović. On je istakao da je država uradila svoj deo posla najbolje što je mogla, kao i zdravstveni sistem. - Predstoji nam možda dve nedelje, a možda i više, ozbiljne borbe i izuzetnih napora. Svaki pojedinačni dan i pacijent su nam bitni - rekao je dr Stevanović, i dodao da svi zajedno moramo da poštujemo ove mere.

Dodaje da, ako budemo disciplinovano poštovali mere, imamo šanse da kroz ovo prođemo sa posledicama onoliko malim koliko se mi sami budemo izborili da sprečimo dalje širenje.

Zahvaljujem se svim građanima koji poštuju mere i podržavaju nas. Pre svega hvala našim sestrama koje trpe velike napore, kao i svim ljudima koji rade sa najtežim bolesnicima. Svi smo jedan fron i moramo da radimo zajedno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.