OGLASILA SE I ANA BRNABIĆ~ Na beogradski aerodrom sleteo još jedan AVION IZ KINE sa medicinskom opremom!
Ana Brnabić, Foto: printscreen

hvala kini

OGLASILA SE I ANA BRNABIĆ~ Na beogradski aerodrom sleteo još jedan AVION IZ KINE sa medicinskom opremom!

Stiglo još medicinske pomoći iz Kine

Objavljeno:

Još jedan avion s medicinskom opremom iz Kine sleteo je večeras na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", gde ga je sačekala i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Prema rečima premijerke Ane Brnabić, večeras je poslata poruka solidarnosti i zajedništa.

- Prelep primer toga kako svet postaje jedno u teškim vremenima. Kao što smo toliko puta čuli u poslednjih nekoliko nedelja od raznih svetskih lidera, Evropa prolazi kroz jako teška vremena od Drugog svetskog rata. Ovaj let je organizovao ili pomogao nama da organizujemo Razvojni program UNDP. Oprema je stigla iz grada Tjanđin u Kini. Let je platila EU, tačnije donirala je 450.000 dolara - rekla je premijerka na beogradskom aerodromu.

Kako su rekli ispred kineske kompanije HBIS, koja je donirala 1.320.000 evra u opremi, večeras je iz Kine stiglo 100.000 zaštitnih maski tipa N95, 30.000 medicinskih izolacioih maski tzv. šild, 500.000 jednokratnih medicinskih rukavica za pregled, 20 kompleta infracrvene opreme za merenje temperature i 25.000 test reagensa.

- Opremu je kupila Srbija iz budžeta Republike Srbije, ali je i deo opreme donirala Narodna republika Kina i komapnije iz te zemlje. HBIS, pre svega, koja je spasila našu Železaru Smederevo i druge. Ovo zajedništvo će pomoći da sačuvamo živote naših građana. Upravo ovo zajedništvo će pomoći da sačuvamo živote naših građana - rekla je Brnabić.

Sa premijerkom opremu su na aerodromu dočekali ambasadorka Kine Čen Bo, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, stalna predstavnika UNDP u Srbiji Fransin Pikap, kao i predstavnik kompanije HBIS.

- Raduje me što se sve više ljudi slaže da je solidarnost najvažnija u borbi protiv virusa Kovid-19. Ovaj događaj je dobar pokazatelj solidarnosti čovečanstva. Zajedno radimo i borimo se protiv ovog virusa. Solidarnost je snaga - rekla je Čen Bo.

Podsetimo, i juče je u popodnevnim satima avion "Er Srbije" erbas A330 iz Šangaja sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", sa humanitarnom pomoći Kine za našu zemlju. Avion je doneo opremu za zdrastveni sistem i građane Srbije u borbi protiv korona virusa. To je četvti let iz Kine kojim je dopremljena pomoć Srbiji.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvorena je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 - 19819

(Espreso.co.rs/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.