NEISTINA! Dačić se oglasio povodom optužbi iz Crne Gore! NJEGOVA PORUKA JE OŠTRA I KONKRETNA!
Ivica Dačić, Foto: Beta/Ognjen Stevanović

OGLASIO SE

NEISTINA! Dačić se oglasio povodom optužbi iz Crne Gore! NJEGOVA PORUKA JE OŠTRA I KONKRETNA!

Republika Srbija nikad nije diplomatskim putem ni obaveštena od Crne Gore o ovom pitanju, rekao je Dačić...

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je danas kao neistinite optužbe Crne Gore da je Srbija na granici konfiskovala tri od pet respiratora koje je naručila ta zemlja i istakao da Srbija i RFZO nisu nikome otimali ni konfiskovali bilo sta, pa ni respiratore.

Dačić je istakao da su Srbija i RFZO po legalnoj proceduri i ugovoru kupili respiratore od firme Medical Inovation, i ni u jednom momentu nisu bili obavešteni o bilo kakvom komercijalnom ugovoru firme Getting sa Crnom Gorom, jer RFZO nije sa tom firmom ni sklapao bilo kakav ugovor.

Republika Srbija nikad nije diplomatskim putem ni obaveštena od Crne Gore o ovom pitanju, rekao je Dačić za Tanjug.

- Zato u potpunosti odbacujemo neistinite optužbe iz Crne Gore. Srbija nikad ništa nikome nije otimala, niti konfiskovala, a ovakve neistine i optuzbe iz Crne Gore u ovako teškim trenucima kada svi vodimo borbu protiv opakog virusa ne doprinose toj borbi i odnosima između naših država i naroda, poručio je Dačić.

Direktor crnogorskog Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Cirgić ranije danas je optužio Srbiju da je, kako kaže, konfiskovala na granici tri od pet respiratora koje je naručila Crna Gora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.