VLADA SRBIJE POZVALA SVE KOJI ŽELE DA POMOGNU STARIMA DA SE JAVE! Ovo je tačna procedura!
Vlada Srbije, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

SAOPŠTENjE

VLADA SRBIJE POZVALA SVE KOJI ŽELE DA POMOGNU STARIMA DA SE JAVE! Ovo je tačna procedura!

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba!

Objavljeno:

Tokom pandemije koronavirusa, važno je brinuti o našim najstarijim sugrađanima. Zato je Vlada Republike Srbije oformila portal za sve one koji žele biti volonteri sa tim ciljem. Saopštenje prenosimo u celosti:

Vlada Republike Srbije uspostavila je nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs

Pozivamo sve građane koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele dele da pomognu našim najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva da se prijave, jer je solidarnost i empatija prema najugroženijima u toku trajanja pandemije koronavirusa ključna i samo zajedno možemo ovo da pobedimo.

Zainteresovani građani mogu na dva načina da se prijave – popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od 08 do 22 časa. Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima.

Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba.

Nacionalna platforma za prijavu volontera „Budi volonter” realizovali su Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, u saradnji sa platformom „Srbija stvara”, a uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Spot ”Budi volonter” možete preuzeti na sledećem linku:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.