VLADA SRBIJE DONELA VEOMA VAŽNU ODLUKU: Ovo najviše znači STRANCIMA koji se nalaze u našoj državi
Vlada Srbije, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

BITNO

VLADA SRBIJE DONELA VEOMA VAŽNU ODLUKU: Ovo najviše znači STRANCIMA koji se nalaze u našoj državi

Strani državljani koji su na dan stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja zakonito boravili u Srbiji mogu zakonito ostati u Republici Srbiji 

Objavljeno: 25.03.2020. 10:12h

Za vreme važenja Odluke o proglašenju vanrednog stanja privremeno se, do sticanja uslova za bezbedno uzimanje biometrijskih podataka od stranaca, obustavlja postupanje policijskih službenika vezano za uzimanje tih podataka, navodi se u Odluci statusu stranih državljana u Republici Srbiji za vreme vanrednog stanja koju je donela 24. marta Vlada Srbije.

Strani državljani koji su na dan stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja zakonito boravili u Srbiji mogu zakonito ostati u Republici Srbiji za vreme dok traje odluka o vanrednom stanju bez obaveze pokretanja postupka za dalje utvrđivanje statusa.

U odluci Vlade RS koja je objavljena u Službenom glasniku, navodi se da lična karta za stranca, kao i lična karta za tražioca azila i lična karta za lice kome je odobren azil, a kojima je istakao ili istekne rok važenja dok je na snazi vanredno stanje - smatraju se važećim je odluka o vanrednom stanju na snazi.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media