Beograd igra kako Zagreb svira: Srbija odustaje od procesuiranja Hrvata?
Foto: Ilustracija

Cena nastavka EU pregovora

Beograd igra kako Zagreb svira: Srbija odustaje od procesuiranja Hrvata?

Hrvatska je, po svemu sudeći, uspela u svojoj nameri da ukloni neprihvatljiva rešenja u Srbiji i tek nakon njihovih ispunjenja "podigne" rampu za naš nastavak evrointegracija
Objavljeno: 14:24h

Nedoumice oko toga da li će Hrvatska odblokirati pregovore Beograda sa EU ili ne, polako dobijaju svoje razrešenje. A ono je, kao i obično, da Srbija popusti i ispuni sve uslove na kojima je drugi insistira. Hrvatska odblokirala pregovore Srbije sa EU? Zagreb: Nismo, to je čista propaganda Potpuna saradnja s Haškim sudom, kao i da sprovođenje svih njegovih odluka, potom da u procesima za ratne zločine mora se izbeći sukob nadležnosti između država, kao i da u tretmanu manjina Beograd mora da poštuje domaće i međunarodne obaveze.

foto: Beta
To su tri ključne odluke na koje je Beograd pristao, a kako saznaje Večernji list, time bi Zagreb Srbiji dao zeleno svetlo za otvaranje poglavlja 23 sledeće nedelje. Iako je reč o diplomatskim formulacijama, one vrlo jasno kažu da je Hrvatska uspela u nameri da ukloni neprihvatljiva rešenja u susednoj državi. (Espreso.co.rs / Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.