Karadžić poručuje iz Haga: Besan sam kao ris, ali očekujem da me puste!
Foto: AP

Prvi intervju iz Sheveningena

Karadžić poručuje iz Haga: Besan sam kao ris, ali očekujem da me puste!

Radovan Karadžić otkriva kako se oseća nakon presude, kao i šta planira dalje
Objavljeno:
Danas, dva meseca po izricanju prvostepene presude
Radovan Karadžić , objašnjava na čemu zasniva svoj optimizam da će u
žalbenom postupku ipak pobediti Haški tribunal , ali otkriva i niz "pikanterija" iz perioda kada se skrivao.
Skoknuo u Moskvu, pa svrnuo i do Putina: Vučić u nenajavljenoj poseti Vaši advokati tvrde da ste "psihički loše". Kako ste? besan kao ris. Kada bi bilo drugačije, tada bih bio "psihički loš", to jest neadekvatan. Da li zaista očekujete da ćete biti pušteni na slobodu? Svakako da očekujem da budem pušten da pripremim žalbu
Svet ne može opstati bez pravde. Već sam izgubio dragocenih osam godina u preterano dugom suđenju. Suđen sam za nešto što se neizbežno dešava u svakom, pa i našem našem građanskom ratu. Tužilaštvo da sam ja uradio nešto loše, nego da je politika dovela do ovoga i onoga.
tu politiku su kreirali oni koji drže ovaj sud i preuređuju ovaj svet.
foto: Beta
Smatrate da je sud pogrešio. Teško da će Vam neko u Bosni u to poverovati? sudovi greše i zbog toga postoje viši nivoi, žalbena veća, vanredni pravni lekovi.
Uprkos raznim ograničenjima i neravnopravnosti sa Tužilaštvom, moja odbrana je uradila odličnu istragu, sa meseca se vidi da sam nevin, pa vidite ishod. A u Bosni onih koji mi veruju, a i znaju istinu, ima više nego što se iko nada. Ima i među muslimanima i među Hrvatima.
Možete li uopšte biti oslobođeni ako se zna da bi takva odluka Suda proizvela nove tenzije u regionu? Ako je javnost svesna da sudovi gledaju na to šta će biti posle presude, onda to nije pravda. oslobađanje nevinoga podiglo tenzije, a osuda nevinoga umirila region? svet postavljen naopačke, Nije važna presuda bilo kom pojedincu, važno je stanje u regionu... Saša Janković: Država je fantomkama samu sebe suspendovala! Kajete li se za išta što ste uradili tokom perioda dok ste bili predsednik RS? Predsednik treba da bude što ređe u prilici da napravi grešku i da se kaje obavljao brojne konsultacije i proverio najširu podršku za onaj predsednički deo posla. Zbog rata se ne kajem, jer nije bio moja odluka žalim što nismo stali kod Lisabonskog sporazuma, danas bismo bili srećna zemlja. Moje i naše odluke su diktirali protivnici i događaji. Vesti online

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.