KAD PROČITATE KOLIKO AVIONA IZ KINE STIŽE DA POMOGNE SRBIJI bukvalno nećete moći da poverujete
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA / ALEX PLAVEVSKI

USKORO

KAD PROČITATE KOLIKO AVIONA IZ KINE STIŽE DA POMOGNE SRBIJI bukvalno nećete moći da poverujete

Vučić je na aerodoromu Nikola Tesla, po dolasku prvog aviona iz Kine, istakao da je sve to besplatna pomoć i velika podrška Kine

Objavljeno:

Avionom Er Srbije sinoć su na beogradski aerodrom stigli stručnjaci i medicinska pomoć iz Kine, a planirano je da još oko deset aviona dopremi pomoć iz te zemlje, pišu Novosti u današnjem broju.

Dok je Erbas A-330 sinoć leteo ka Beogradu, još jedan avion Er Srbije, Erbas A320 krenuo je juče ujutru u 6.15 za Šangaj po drugu turu pomoći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je sinoć kineskom predsedniku Siju Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je sinoć došla u Srbiju.

Vučić je na aerodoromu Nikola Tesla, po dolasku prvog aviona iz Kine, istakao da je sve to besplatna pomoć i velika podrška Kine.

Predsednik je izrazio i zadovoljstvo što Srbija ima avione A-330 i A-320, kojima ovolika pomoć može da se dopremi.

U paketima na kojima piše čelični prijatelji, delimo dobro i zlo, nalaze se maske, rukavice, zaštitna oprema i, što je najvažnije, u Srbiju je stiglo i šestoro vrhunskih epidemiologa iz područja Vuhana u Kini koji je bio najpogođeniji virusom korona.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić rekao je da će kineskim stručnjacima domaćin biti Ministarstvo odbrane i da je već napravljena satnica gde će oni sve boraviti i koje edukacije će sporovoditi na klinikama.

Do sada je održano desetak video-konferencija sa kineskim stručnjacima, što je pomoglo u uvođenju novih mera za sprečavanje širenja virusa i načinu lečenja. Njihova pomoć će biti od izuzetnog značaja, rekao je Vekić i naveo da će kineski medicinari primeniti u Srbiji neke svoje metode i iskustvo u vezi sa lečenjem zaraženih od korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.