ANA BRNABIĆ: Naši apeli nisu vredeli, molili smo ljude, onaj ko OVO UČINI, može da ide 12 godina na robiju!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/ Pink TV

sve mere se preduzimaju

ANA BRNABIĆ: Naši apeli nisu vredeli, molili smo ljude, onaj ko OVO UČINI, može da ide 12 godina na robiju!

Brutalne kazne za nepoštovanje zakona!

Objavljeno:

Kazna od jedne do osam godina zatvora je ako osoba u samoizolaciji zarazi nekog. Kazna zatvora je veća ako zaražena osoba premine, u tom slučaju, onaj ko nije poštovao samoizolaciju može da dobije od dve do 12 godina zatvora.

- Imamo ogroman broj ljudi koji se vraćaju iz inostranstva a koji nisu odgovorni pre svega prema svojoj porodici. Samo 15. i 16. marta u zemlju se vratilo 35.376 naših građana iz inostranstva, najviše iz Austrije, Nemačke i Švajcarske - rekla je ranije Brnabić.

- Naši apeli nisu vredeli. Molili smo ljude da se ne vraćaju u Srbiju. Molili smo da ostanu u zemljama u kojima žive i plaćaju zdravstveno osiguranje. Moram da napomene svako ko prekrši mere samoizolacije preti mu kazna. Neka lica će biti sprovedena u posebne kampove za karantin kako ne bi ugrožavali ostalo stanovništvo. Onaj ko prekrši mere samoizolacije i zarazi nekog drugog, preti mu zatvorska kazna od 3 do 12 godina - rekla je premijerka Brnabić.

Naglasila je da svi oni treba da poštuju preporuku o samoizolaciji, ali se to ne dešava, zbog čega je u nekim slučajevima, kao u Varvarinu, policija reagovala. Ali ne samo u Varvarinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.