DA LI ĆE VOJSKA MOĆI DA KORISTI ORUŽJE AKO NEKO NAPADNE BOLNICU: Ovo je odgovor
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: Nemanja Nikolić

jasan je

DA LI ĆE VOJSKA MOĆI DA KORISTI ORUŽJE AKO NEKO NAPADNE BOLNICU: Ovo je odgovor

Na molbu da prokomentariše komentare pojedinih zašto vojska nosi oružje u gradu, Vučić je odgovorio da vojska nosi oružje, da nema cipele sa visokim potpeticama, niti imaju specijalne kapice, već oružje

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da vojska nosi oružje jer čuva objekte i štiti sve građane Srbije i da ne vidi razlog da to bilo kome može da smeta.

Na molbu da prokomentariše komentare pojedinih zašto vojska nosi oružje u gradu, Vučić je odgovorio da vojska nosi oružje, da nema cipele sa visokim potpeticama, niti imaju specijalne kapice, već oružje.

- Nose oružje jer čuvaju objekte, naše bolnice, poštu, granice... To mogu da čuvaju samo oružjem i upotrebiće ga ako bude bilo ko napao bolnicu, objekat, granicu - podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da ne razume kome oružje tih vojnika i vojnici smetaju.

Preneo je i da je na današnjem sastanku sa liderima stranaka koje će izaći na izbore, imao slučaj da je čovek iz partije Sulejmana Ugljanina rekao da ne dovodi vojsku i ne uvodi ograničenje kretanja u Raškoj.

- Rekao sam mu da su vojnici tu zbog Bošnjaka, koliko i zbog Srba, da čuvaju bolnice, objekte da bi građani bili zdravi, a vi vodite politiku 90-tih. On je opet polucinično komentarisao kako to neće proći u Novom Pazaru, na šta sam mu rekao: Videćete, proći će, a to što se cinično osmehujete, savetujem vam da ne radite ništa protiv vojske jer osmeh neće potrajati ni pet minuta - kazao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da se mere uvode i zbog Bošnjaka, Albanaca, Mađara, Hrvata i svih drugih kako bi ih vojska štitila:

- To je njihova vojska, tu je da čuva objekte, i sve što može. Neću neodgovornim pojedincima da odgovaram zašto će vojska da bude na celoj teritoriji Srbije, sem tamo gde ne može zbog Kumanovskog sporazuma i Rezolucije 1244.

Istakao je da policija fizički ne bi izdržala, a ovako će vojska i policija biti veoma napregnuti.

- Znate šta znači držati 17 migrantskih centara, granice koje su zatvorene? Jeste li videli da su bili nedicsiplinovani negde - upitao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.