ŠTA ĆE SE DESITI AKO BUDETE NA ULICI POSLE 20 ČASOVA? Ministar Stefanović OBJASNIO nove mere
Nebojša Stefanović, Foto: Ana Paunković

dobro pročitajte

ŠTA ĆE SE DESITI AKO BUDETE NA ULICI POSLE 20 ČASOVA? Ministar Stefanović OBJASNIO nove mere

Od sutra u 20 do 5 ujutro uvodi se policijski čas, niko ne može da bude na ulicama

Objavljeno:

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio javnost da je na večerašnoj sednici Vlade Srbije donešena odluka kojom se uvodi policijski čas od 20 - 05 časova, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gostovao je na javnom servisu i pojasnio šta znače ove odredbe.

- Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće mu napisana krivična prijava, biće sproveden na kućne adrese, a krivični postupak biće sproveden potom - rekao je Stefanović.

Odluka o policijskom času je doneta na sednici Vlade Republike Srbije kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na poziv premijerke Ane Brnabić.

- Od sutra u 20 do 5 ujutro uvodi se policijski čas, niko ne može da bude na ulicama. Niko ne može da bude na ulicama. Ovo uvodimo kako bismo sprečili širenje zaraze. Vojska preuzima kontrolu svih bolnica, graničnih prelaza i migrantskih centara. Od 7607 kontrolisanih lica, 1653 nije pronađeno kod kuće. Da li je normalno da je neko toliko neozbiljan?! Da li je normalno da se tako ponašate? U Niš, korona je stigla preko Lugana, u Beograd preko Milana. U Čačak preko neke svadbe. Kazne će biti veoma oštre za sve ljude koji budu kršili izolaciju - saopštio je Vučić.

Predsednik Srbije je prethodno saopštio da apsolutna zabrana kretanja važi za sve starije od 65 godine.

- Doneli smo veoma nepopularne odluke, ali one će značiti zaštitu života ljudi. Od sutra ujutru u 10 časova u svim urbanim sredninama, apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim starijim licima od 65 godina, u seoskim sredinama preko 70 godina. Organizovaćemo mlade da pomađu penzionerima i otvoriti posebne prodavnice za njih. Garantujemo da niko neće ostati gladan - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.