OVA TRI GRADA SU NAJVIŠE POGOĐENA KORONAVIRUSOM: Aleksandar Vučić u obraćanju naciji OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA
Foto: Printscreen

odlučeno

OVA TRI GRADA SU NAJVIŠE POGOĐENA KORONAVIRUSOM: Aleksandar Vučić u obraćanju naciji OBJASNIO ŠTA SE DEŠAVA

Od juče je dodat i novi set mera pa je od danas stupila na snagu i odluka o zatvaranju šaltera Uprave za upravne poslove

Objavljeno:

Beograd, Kikinda i Niš su gradovi koji su najviše pogođeni koronavirusom, saopštio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

-Beograd, Kikinda i Niš za sada su najteže pogođeni gradovi u Srbiji, a nešto manje Čačak." rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Još neke od odluka koje su donesene na večerašnjoj konferenciji za medije:

- Vlada je večeras donela odluke koje su nepopularne, ali znače zaštitu života ljudi i da mi jasno to pokazujemo. Od sutra od 10 časova zabranjen izlazak na ulicu svima starijim od 65 godina - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

- Sva lica starija od 65 godina moraju od sutra od 10 ujutru ostati kod kuće. Mi hoćemo vas da zaštitimo i ništa više od toga.

- Za one koji ne budu mogli da dobiju pomoć otvorićemo supermarkete za penzonere po posebnim pravilima i svakome ćemo obezbediti masku. Tako niko ne može da ostane gladan. Druga mera je oštra, tiče se svih ostalih. Od sutra u 20 do 5 ujuru, svakoga dana uvodi se zabrana kretanja svim licima bilo kojeg starosnog doba!

U Srbiji je na snazi vanredno stanje od 15. marta zbog sprečavanja širenja korona virusa. Odluku je posle sastanaka sa službama bezbednosti i predstavnika državnih institucija saopštio predsednik Aleksandar Vučić.

Odluka je stupila na snagu pošto je saopštena, a od 16. marta u Srbiji je obustavljen rad predškolskih, školskih i visokoškolskih ustanova koje neće raditi do daljnjeg.

Od juče je dodat i novi set mera pa je od danas stupila na snagu i odluka o zatvaranju šaltera Uprave za upravne poslove. Šalteri MUP-a neće raditi dok je u toku vanredno stanje, a sva istekla dokumenta biće važeća dok traje odluka.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.