BRNABIĆ: Moraćemo Kini da izgradimo spomenik samo za pomoć u ovoj situaciji!
Ana Brnabić, Foto: Slobodan Miljević

zahvalnost prijateljima

BRNABIĆ: Moraćemo Kini da izgradimo spomenik samo za pomoć u ovoj situaciji!

Ukazala je da su joj se javljale mnoge organizacije, Svetska banka, UNICEF, koji su nudili pomoć, ali u odnosu na koliko je Kina bila otvorena to ne može da se poredi...

Objavljeno:

Moraćemo Kini da izgradimo poseban spomenik samo za podršku koju nam pruža u ovoj vanrednoj situaciji, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić.

Brnabić je, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, najavila da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas imati razgovor sa kineskom ambasadorkom Ccen Bo o prvom kontingentom podrške koju je Srbiji uputio predsednik Kine Si Djiping.

Ona je rekla da se radi o ogromnoj pomoći Kine.

Na konstataciju da nema evropske solidarnosti, a da Kina pomaže Srbiji, kazala je da koliko god to nekima ne zvučalo onako kako žele da čuju, kao što bi voleli da svet funkcioniše, to se ispostavilo tačno.

Ukazala je da su joj se javljale mnoge organizacije, Svetska banka, UNICEF, koji su nudili pomoć, ali u odnosu na koliko je Kina bila otvorena to ne može da se poredi.

"To je velika zasluga aktivnosti predsednika Vučića i koliko je radio na stvaranju specijalnih veza sa predsednikom Kine... To nam se vraća pružanjem pomoći i podrške u medicinskom osoblju koje se borilo sa korona virusom u Kini, dodatnom opremom", kazala je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.