Čeda se šlihta Vučiću, Tadić i Čanak, kao, ne bi u Vladu
Foto: Fonet

Udavače

Čeda se šlihta Vučiću, Tadić i Čanak, kao, ne bi u Vladu

Nakon konsultacija sa predsednikom Srbije predstvanici koalicije "Čeda-Boris-Čanak" totalno nejedinstveni
Objavljeno: 14:54h

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas nakon konsultacija o formiranju nove vlade da je spreman da razgovara sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem o budućoj vladi, ne precizirajući da li je spreman da postane njen deo. 9 političara koji su propali muzičari, pa i nije čudo što su promenili profesiju (FOTO) (GIF) (VIDEO) Jovanović je novinarima posle konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da koalicija LDP-SDS-LSV ne insistira na ulasku u vladu, već na koncipiranju drugačije politike koja će imati snagu da demokratizuje društvo, beskompromisno vodi Srbiju ka EU i normalizuje njen odnos sa susedima. Ta lista osvojila je 13 poslaničkih mandata. Upitan zašto današnjim konsultacijama nisu prisustvovali koalicioni partneri Boris Tadić i Nenad Čanak, Jovanović je kazao da u okviru te koalicije postoji normalna saradnja, kao i da su vodili razgovore o sadržaju onoga što su izneli na konsultacijama kod predsednika Srbije.

foto: Beta / Miloš Miškov
Posle sastanka sa predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, na konsultacije kod Nikolića došli su DSS i pokret Dveri, koje predstavljaju predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, predsednik Dveri Boško Obradović i budući poslanik Miladin Ševarlić. DSS-Dveri u Skupštine Srbije imaju 13 poslanika. Funkcioner Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić izjavio je danas da ta partija sasvim sigurno neće biti deo Vlade Aleksandra Vučića, jer nemaju nikakva uverenja da ta Vlada može da promeni politiku i odgovori na probleme sa kojima se Srbija suočava.
foto: Beta / Miloš Miškov
Djurišić je novinarima, nakon konsultacija sa predsednikom Srbije o dodeli mandata za sastav nove Vlade Srbije, rekao da će SDS u parlamentu raditi konstruktivno i dati svoj doprinos da se neki od problema u Srbiji reše - stanje u ekonomiji, regionalni odnosi, Ustavne promene i sve ono što čeka novu Vladu. Upitan zašto predsednik SDS Boris Tadić nije došao, Djurišić je rekao da je to stranački dogovor. K'o ošuren! Toma pobegao sa konsultacija kada su radikali pomenuli njegovu diplomu! (VIDEO) Funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine Djordje Stojšić izjavio je danas da ta stranka sigurno neće biti deo vlasti na republičkom nivou, "a kako sada stvari stoje ni na pokrajinskom". - Što se tiče pokrajine, SNS ima većinu da sama formira pokrajinsku vladu i za sada nikakvi razgovori nisu vodjeni - rekao je Stojšić. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.