MILOŠ VUČEVIĆ: Dezinfikovane su sve škole, vrtići i gradski autobusi, a otkazana su i sva kulturna dešavanja
Miloš Vučević, Foto: Nemanja Nikolić

borba sa koronom

MILOŠ VUČEVIĆ: Dezinfikovane su sve škole, vrtići i gradski autobusi, a otkazana su i sva kulturna dešavanja

Upitan da li će biti odloženi izbori ukoliko se proglasi vanredni stanje, Vučević kaže da treba sačekati i videti kako će predsedik postupiti.

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da su, pored svih mera koje je država Srbija uvela zbog epidemije korona virusa, u vojvođanskoj prestonici tokom vikenda dezifinkovani svi vrtići i škole, kao i javni prevoz. Grad Novi Sad će, tvrdi Vučević, kada je reč o eventualnom zatvaranju škola i vrtića poštovati pre svega odluku ministrastva prosvete i Vlade Srbije.

- Pored toga, Grad Novi Sad je snadbeo sva predškolske i školske ustanove dovoljnim količinama dezifekcionim sredstvima, sapunima, ubrusima. Kao što sam rekao, tokom vikenda su sve škole i vrtići dezinfikovani, kao i autobusi javnog prevoza – naveo je je Vučević gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi.

Istakao je da će se u zavisnosti od broja putnika u svakom trenutku na ulicama Novog Sada biti dovoljan broj autobusa.

Gradonačelnik je podvukao da je u ovom trentuku svetske pandemije virusa najvažnije da slušati preporuke struke i epidemiologa jer to je jedini način da sačuvamo sebe, svoju porodicui, komšije...

- Građani moraju da budu svesni da koliko da je ovo sve da je neprijatno, ne smemo sebe dovoditi u stanje panike i haosa, jer time nikome nećemo pomoći - naglasio je i potvrdio da od petka u Novom Sadu komunalna policija proverava sve ugostiteljske objekte u kojoj ima više od sto ljudi. Do sada nije bilo kršenja odluke, što je dobra stvar, dodao je i apelovao na najstarije sugrađne da ne izlaze iz svojih kuća.

- Otkazane su sve manifestacije, predstave , sva kulturna dešavanja. Sportska takmičenja ne mogu da imaju više od sto pristunih sa sve učestnicima - istakao je gradonačelnik, podvlačeći da je ovo veliki ispit za našu naciju.

Gradonačelnik je najavio i da će u narednim danima biti formiran i volonterski kol centar koji će pružati podršaku najstarijim osobama ili hroničnim bolesnicima, kako u savetima, tako i dopremanju namirnica.

Što se rada škola tiče, Vučević kaže da će ista pravila važiti za sve.

- Ja sam otac dvojice đaka, jedan ide u osnovnu, drugi u srednju školu. Sve razumem, I nien mi nelogično to što uznemirava javnist, Ali, ako epiemiolozi kažu kako treba da radimo, ja više verujem njima, nego Tviteru. Ovo je veliki izazov zanas, veliki izazov za srpski narod. Niko ne sme da se igra sa zdravljem građana, posebno ne sa zdravljem dece. Ovo je naša država I borićemo se da izađemo kao pobednici…. I izaći ćemo kao pobedinic iz svega ovog - naveo je on.

Prvi čovek Novog Sada je povodim sinoćenjeg obraćanja ministra odbrane Aleksandra Vulina koji su zbog ozbiljnosti situacije izazvane epidemijom korona virusa naveo da je njihova inicitativa opravdana.

- Pravila su jasno definisanja. Nije to igrarija i neko saopštenje. Videćemo kakva će biti odluka predsednika. Zdravlje građana je najvažnije, ali se morati misliti i svi ostalim aspektima koje će biti posledica epidemije - rekao je on.

Upitan da li će biti odloženi izbori ukoliko se proglasi vanredni stanje, Vučević kaže da treba sačekati i videti kako će predsedik postupiti.

- Izbori nisu u prvom planu nikome, pa ni nama iz političkih stranaka. SNS je prva odložila sve predizborne skupove, otkazali smo sve događaje i stavili se na raspolaganje narodu i državi - naveo je Vučević.

VAŽNO: Brojevi telefona kol centra su: 021/480 7721 i 021/ 480 7722, a nadležni zdravstveni radnici će pozive primati svakog radnog dana od 8 časova do 22 časa, dok će subotom telefonske linije biti aktivne od 8 do 15 časova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Grad Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.