MONTIRANI SNIMAK KAKO PREDSEDNIK KAŠLJE! Vučić: Širenje lažnih vesti je opasno kao i korona virus (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

PAKUJU MU

MONTIRANI SNIMAK KAKO PREDSEDNIK KAŠLJE! Vučić: Širenje lažnih vesti je opasno kao i korona virus (VIDEO)

Nakon što je američka lekarka, stručnjak za ebolu, podelila montiran snimak s predsednikom Srbije kako se guši od kašlja, reagovao i Vučić

Objavljeno: 14:07h

Naime, na društvenim mrežama širi se deo snimka sa konferencije za medije, održane nakon sastanka državnog vrha i tima stručnjaka angažovanih u borbi protiv širenja koronavirusa u Srbiji, u zgradi Predsedništva.

Međutim, radi se o montiranom snimku, koji prikazuje predsednika Srbije kako se guši od kašlja u trenutku kada odgovara na pitanja novinara o koronavirusu.

Budući da je taj montirani snimak podelila i poznata američka lekarka, poznati stručnjak za ebolu, dr Dena Grejson, čije objave se često retvituju i u Srbiji, reagovao je i predsednik Srbije, oštrom porukom da je podjednako opasno širiti lažne vesti, kao što je i situaciju u svetu zbog koronavirusa.

"Kako se na društvenim mrežama pojavio montirani snimak, podsećam da je širenje lažnih vesti jednako opasno kao i situacija u kojoj se ceo svet nalazi suočen sa #COVID19", odgovorio je Vučić na svom nalogu na Tviteru poznatoj američkoj doktorki.

Predsednik Srbije je, kao dokaz, postavio i originalni, duži deo snimka, na kome se vidi da se trenutak pre kašlja zagrcnuo nakon što je popio malo vode.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.