ŠEŠELJ SE ODREKAO JUTKE, ALI PREDIZBORNA LISTA PUNA RADIKALA: Jedan detalj je posebno iznenađujuć!
Foto: Filip Plavčić

predomislio se

ŠEŠELJ SE ODREKAO JUTKE, ALI PREDIZBORNA LISTA PUNA RADIKALA: Jedan detalj je posebno iznenađujuć!

Jutka je ostao na listi koja i te kako ima veze sa SRS, a kojoj je, sudeći po nazivu, cilj moderan Brus

Objavljeno: 22:22h

Vojislav Šešelj morao je da odustane i prekrši dogovor napravljen sa Milutinom Jeličićem Jutkom po kome je seksualni predator trebalo da bude na listi SRS. Ipak, Jeličić je nosilac liste u Brusu na kojoj su, međutim, radikali.

"Blic" je razotkrio da je Jutka, kome se sudi za seksualno uznemiravanje i zloupotrebu položaja, napravio dil sa liderom radikala. Otkrili su da su zbog toga SRS napustili pojedini odbori i dugogodišnji funkcioneri, da je Jutka postao član, a potom i da će biti na prolaznom mestu liste kako bi na taj način pokušao, koristeći, odnosno zloupotrebljavajući poslanički imunitet da se zaštiti od suđenja i kazne. Posle pisanja Blica Šešelj je javno priznao da je Jutka postao član SRS.

Kako Blic saznaje , do obrta je došlo nakon pisanja "Blica", ali nije ostalo samo na pritisku javnosti.

- Do poslednjeg trenutka Šešelj je pokušavao da Jutka ostane na listi. Veliki otpor i pritisak je imao u stranci, ljudi su se bunili ne samo zbog učlanjenja Jutke već i svako misli da treba da bude na listi i što manjem broju. Međutim, presudni su bili pozivi sa nekih drugih adresa... Jasno mu je poručeno da Skupština ne može biti sigurna kuća za seksualne predatore i ljude poput Jutke - kaže za "Blic" izvor iz vrha SRS.

Ipak, Jutka je ostao na listi koja i te kako ima veze sa SRS, a kojoj je, sudeći po nazivu, cilj moderan Brus. "Za moderan Brus - Milutin Jeličić Jutka", a na listi dugogodišnji članovi SRS.

- Ova lista "za moderan Brus" je maska zbog pritiska. Nema u nazivu SRS, ali su naši članovi na njoj, a nosilac je Jutka. Šešelj veruje da će Jutka osvojiti Brus - kaže naš sagovornik iz SRS.

On dodaje da još nije izvesno do kada će trajati prijateljstvo Šešelja i Jutke.

- Voja nije smeo da ga stavi na listu, ali mu je obećao svu pomoć oko presude. Njihov dil nije bio baziran na lepim rečima i istim političkim stavovima. Da li će i tu doći do trzavica u drugom delu njihovog partnerstva, niko ne zna, možemo samo da pretpostavimo da hoće - kaže izvor iz SRS.

Šešelj je počeo da se pojavljuje na suđenju Jutki pred kraj prošle godine. Tada je ozvaničena nova kombinacija u političkom svetu Srbije. Šešelj se u Skupštini pojavio i u novom džipu od 140.000 evra koji je njegova sestra platila novcem koji je donela u kesi. Jutka je kupio 600 Šešeljevih knjiga o Srebrenici.

Kako je "Blic" pisao, Šešelj je i na Izvršnom odboru pre dve nedelje najavio da će Jutka biti na visokoj poziciji na listi. Ta lista je trebalo na broju dva da ima sina Aleksandra, potom Vjericu Radetu, pa Jutku. Umesto Jutke, na broju četiri sada je sin Aleksandar, a umesto Vjerice Radete je Šešeljeva dugogodišnja sekretarica Ljiljana Mijoković, sada Mihajlović.

Ova dugogodišnja saradnica ostaće upamćena po nasilnom zauzimanju stana porodice Barbalić u Zemunu. U vreme dok je Šešelj bio predsednik Opštine Zemun porodica je izbačena da bi se stan dodelio sekretarici - 1. jula 1997, dok su Barbalići bili na moru. Šešelj je tada pred TV-kamerama mahao hrvatskim pasošem šestogodišnjeg sina Ivana Barbalića i uzvikivao da ustaše neće moći da idu u zemunske srpske škole.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.