NEMOGUĆE JE KONTROLISATI NJIHOVO KRETANJE! Radikali traže zabranu ulaska migranata zbog korona virusa!
Vojislav Šešelj, Foto: SRS

ZAHTEVAJU

NEMOGUĆE JE KONTROLISATI NJIHOVO KRETANJE! Radikali traže zabranu ulaska migranata zbog korona virusa!

Šešelj je ocenio da najveći teret migrantske krize treba da podnesu zemlje koje su i izazvale ratove u zemljama iz kojih migranti beže, a ne zemlje poput Srbije, koje nemaju nikakvu krivicu u tome....

Objavljeno: 15:17h

Srpska radikalna stranka zahteva da Vlada Republike Srbije zbog širenja korona virusa zabrani ulazak migranata u Srbiju jer nije moguće kontrolisati njihovo kretanje.

Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, istakao je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini da Vlada Srbije nije imala adekvatnu strategiju u vezi sa migrantskom krizom i da se pokazala neodgovornom u svetlu velikog priliva migranata, ali da bi sada morala da zabrani njihov ulazak u Srbiju jer ne postoji način da se utvrdi ni koliko ih ima niti odakle dolaze, s obzirom da granicu prelaze uglavnom na nezakonit način.

„Postavlja se pitanje kako je moguće utvrditi da li je neko zaražen ako se ne zna ni kako je došao, odakle je došao i kuda je prošao. Postoji realna opasnost od potencijalnog širenja tog virusa zbog migranata koje nismo u stanju ni da evidentiramo i lociramo, niti da znamo bilo šta o načinu na koji su ušli u zemlju”, rekao je Šešelj.

Migranti su često akteri krivičnih dela, pa se u poslednje vreme u pojedinim mestima pojavila atmosfera straha zbog informacija koje mogu biti i netačne, ali je činjenica da u Srbiji krivična dela koja počine migranti prolaze nekažnjeno.

„Zbog toga je potrebno hitno doneti mere povodom migrantskog pitanja i potpuno i apsolutno zabraniti ulazak migrantima u Srbiju. Vlast je već duži niz godina podredila interese građana Srbije migrantima. Mi nismo ni ksenofobi ni rasisti, niti smo podložni teorijama zavere, ali ovo je jedino rešenje, pogotovo u ovoj situaciji”, istakao je Šešelj.

Šešelj je ocenio da najveći teret migrantske krize treba da podnesu zemlje koje su i izazvale ratove u zemljama iz kojih migranti beže, a ne zemlje poput Srbije, koje nemaju nikakvu krivicu u tome.

On je dodao da Evropska unija zemlje poput Srbije vidi kao resurs koji može da koristi kao jeftinu radnu snagu, ali i kao parking za migrante, zbog čega evropske integracije nisu pozitivna stvar i ne bi smele da budu prioritet za Srbiju.

Zamenik predsednika srpskih radikala obavestio je javnost i da je Srpska radikalna stranka zbog širenja korona virusa otkazala sve zakazane skupove te da nove neće zakazivati dok za to ne budu postojali uslovi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.