OVI POLITAČARI SU DANAS POLOŽILI VENAC NA GROB MILOŠEVIĆA! 1 od njih je posebno LEPO govorio o SLOBI!
14. godišnjica Miloševićeve smrti u Haškom tribunalu, Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Sonja Spasić, EPA

obeležavanje

OVI POLITAČARI SU DANAS POLOŽILI VENAC NA GROB MILOŠEVIĆA! 1 od njih je posebno LEPO govorio o SLOBI!

I ove godine izostala su Miloševićeva deca – sin Marko koji živi u Rusiji i ćerka Marija, koja živi u Crnoj Gori, ali je na grobu bio položen njihov venac

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je danas u Požarevcu venac na grob nekadašnjeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića, povodom 14. godišnjice Miloševićeve smrti u pritvoru Haškog tribunala.

foto: EPA/Andrej Cukić

Kako je naveo Pokret socijalista (PS), u dvorištu Miloševićeve porodične kuće obeleženo je 14 godina od njegove smrti a Vulin, koji je predvodio delegaciju PS je rekao da je došao da oda počast „prvom demokratski izabranom predsedniku u istoriji Srbije“.

Vulin je rekao da je Milošević vodio Srbiju u teškim vremenima i da nije bio njegov najbliži prijatelj, ali da je bio njegov poštovalac i saborac.

foto: Espreso.co.rs

„Niko ne može da kaže da je bombardovanje Srbije bilo opravdano i legitimno, niko ne može da kaže da je nasilje na Kosovu i Metohiji koje su Srbi doživeli bilo opravdano, baš kao što niko ne može da kaže da su Srbi želeli pljačkaške privatizacije, opustošene fabrike i da budu opljačkani i oterani sa posla od strane onih koji su došli 2000. godine“, rekao je Vulin.

foto: Beta/Jovo Mamula

On je ocenio da se Srbija i dalje pita šta se Miloševiću dogodilo u Haškom tribunalu, odnosno da se i dalje ne zna puna istina o tome kako je i zašto umro.

„Za razliku od petooktobarskih pučista, koji su na vlast došli nasiljem i uz pomoć stranaca, Miloševića je uvek birala Srbija“, kazao je Vulin.

Vence na grob položili su predstavnici SPS-a, na čelu sa Nikolom Šainovićem, nekadašnjim premijerom Srbije. S njim je bila i Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelj zadužena za demografiju, kao i požarevački socijalisti.

foto: Dado Đilas

„Ove godine navršava se 25 godina od Dejtonskog sporazuma i 21 od Rezolucije 1244, koji su temelj borbe srpskog naroda za slobodu i za očuvanje Kosova i Metohije. Slobodan Milošević tim borbama posvetio je svoj život“, istakao je Šainović.

Poštu Miloševiću odali su i predstavnici Pokreta socijalista, koji su, u ime ministra Vulina, položili venac, kao i Vjerica Radeta ispred SRS.

foto: Zorana Jevtić

Kao i ranijih godina, pristigli su i građani, koji svake godine odaju počast Miloševiću. I ove godine izostala su Miloševićeva deca – sin Marko koji živi u Rusiji i ćerka Marija, koja živi u Crnoj Gori, ali je na grobu bio položen njihov venac.

Milošević je izručen Haškom tribunalu 28. juna 2001. godine, gde je i preminuo 11. marta 2006. godine.

Tri dana kasnije, sahranjen je u dvorištu poordične kuće u Požarevcu, gde je kasnije postavljena i njegova bista. Prošle godine u aprilu, pored njega je pohranjena i urna sa pepelom njegove supruge Mire Marković, koja je preminula u Moskvi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.