U VLADI ODRŽAN SASTANAK O MIGRANTIMA: Ministarstvu zdravlja naloženo da uspostavi karantin zbog KORONAVIRUSA!
Održan sastanak o kretanjima migranata, Foto: Printscreen

važno

U VLADI ODRŽAN SASTANAK O MIGRANTIMA: Ministarstvu zdravlja naloženo da uspostavi karantin zbog KORONAVIRUSA!

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić...

Objavljeno: 11:17h

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas sastanak na kojem je upoznata sa trenutnom situacijom u vezi sa migrantskim kretanjima i koordinacijom rada državnih organa.

Na sastanku je istaknuto da nema povećanog pritiska na granice Srbije, da se stanje na granicama Turske i Grčke stabilizuje, uz napomenu da je broj migranata na istom nivou kao i prethodnih meseci.

Učesnici sastanka upoznali su predsednicu Vlade Srbije sa merama koje provode državne institucije navodeći da je situacija pod kontrolom i da nema nikakvih pretnji po bezbednost zemlje, kao i da se sprovodi nulta toleracija za ilegalne prelaske. Ministarstvu zdravlja je naloženo da uspostavi karantin za migrante, kao još jedan vid dodatne zaštite od korona virusa.

Sve nadležne institucije će dva puta dnevno podnositi izveštaje o svim relevantnim informacijama u vezi sa kretanjem migranata, a sve aktivnosti biće sprovođene u koordinaciji Vlade Srbije i predsednika Republike.

Sagovornici premijerke Brnabić su dodali da razloga za zabrinutost nema i kada je reč o bezbednosnoj situaciji i u tom kontekstu istakli da je zabrinutost stanovništva u Šidu smanjila u roku od jednog dana.

Kroz našu zemlju je od početka migrantske krize prošlo nešto više od milion migranata, dok se oko 6.000 njih trenutno nalazi u ukupno 17 prihvatnih centara i taj broj se ne menja.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.