APOKALIPSA U DS! Lutovac GODINU DANA ne razgovara sa ljudima iz stranke!
ilustracija, Foto: ds.org.rs

kakvo iznenađenje!

APOKALIPSA U DS! Lutovac GODINU DANA ne razgovara sa ljudima iz stranke!

DS-ovci u izbornoj trci

Objavljeno: 09:05h

Troje visokih funkcionera u DS-u, uprkos odluci Saveza za Srbiju o bojkotu, izaći će na parlamentarne izbore i dodaje da o izlasku na lokalne izbore razmišlja i dosta opštinskih odbora unutar ove stranke.

Kako navodi, zamenik predsednika DS Saša Paunović, generalna sekretarka Gordana Čomić i predsednik Izvršnog odbora Dušan Kostadinović izaći će na izbore ili kao deo drugih organizacija ili kao grupe građana ili kao podrška onima koji na izbore idu.

List, stoga, postavlja pitanje da li su demokrate većinski za bojkot, jer, kako navodi, osim pomenute trojke, dosta opštinskih odbora unutar ove stranke razmišlja o tome da izađe na lokalne izbore i traže model kako to da urade, a da se ne odreknu članstva u stranci, odnosno da ne budu izbačeni.

Kao jedan od mogućih načina navodi formiranje grupa građana.

"Ljudi sa lokala su nezadovoljni zbog toga što se stranka odlučila za bojkot bez konsultacija. Postoji više odbora koji dobro stoje, koji imaju određene rejtinge i koji bi sasvim sigurno prešli cenzuse i ušli u lokalne parlamente, a možda bi i uspeli da formiraju vlast", rekao je neimenovani izvor iz te stranke.

Paunović je pre nekoliko dana saopštio da je doneo odluku da istupi iz članstva i sa funkcija u DS, dodajući da će na predstojećim lokalnim izborima u Paraćinu nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije, dok će Čomić na izbore izaći na listi nove proevropske organizacije "Srbija 21".

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je, takođe, obelodanio da izlazi na lokalne izbore, i to sa svim koalicionim partnerima sa kojima je i do sada sarađivao. Jedan od njegovih najbližih saradnika je Kostadinović, inače zamenik gradonačelnika, koji za sada o svojoj ulozi na šabačkim izborima nije govorio.

Izvor lista navodi i da je predsednik DS Zoran Lutovac promenio nekoliko predsednika resornih odbora kako bi stavio svoje ljude u Glavni odbor, pred sednicu zakazanu za 14 mart.

Jedan od njih je i Branislav Lečić, koji kaže da zvanično nije obavešten o smeni sa mesta predsednika Odbora za kulturu.

"Ta odluka jako liči na dosadašnje rukovođenje DS-om, da se preko novina saznaju stvari", rekao je Lečić.

On je dodao da, od kada je predsednik Lutovac, ukinuta kultura dijaloga u DS.

"Besmisleno je da budem predsednik Odbora za kulturu u stranci u kojoj nema kulture dijaloga. Lutovac godinu dana ne razgovara sa ljudima iz stranke, komunicira samo sa svojim krugom ljudi", navodi Lečić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.