JUTKA NOSI ŠEŠELJEVU LISTU U BRUSU A OBJAŠNJENJE JE SKANDAL: Čekajte da čujete samo!
ilustracija, Foto: Printscreen Youtube, Printscreen/facebook

neočekivano

JUTKA NOSI ŠEŠELJEVU LISTU U BRUSU A OBJAŠNJENJE JE SKANDAL: Čekajte da čujete samo!

Na proširenoj sednici Izvršnog odbora SRS održanoj za vikend, Šešelj je i zvanično najavio Jutku na listi radikala

Objavljeno: 09:05h

Šef SRS Vojislav Šešelj prekinuo je dilemu svojih funkcionera. Novopečeni radikal, seksualni predator Milutin Jeličić Jutka, ne samo što će biti na republičkoj listi, već će biti i nosilac liste SRS u Brusu.

Na proširenoj sednici Izvršnog odbora SRS održanoj za vikend, Šešelj je i zvanično najavio Jutku na listi radikala. Do sada se među funkcionerima SRS nezvanično spekulisalo da će najnoviji radikal Jutka biti četvrti na listi, odmah iza oca i sina, Vojislava i Aleksandra Šešelja i Vjerice Radete.

- Voja je zvanično najavio Jutku na listi, ali nije javno saopštio i koji će redni broj biti. Samo nam je rekao da će Jutka biti visoko na republičkoj listi. Onda je rekao i da će biti nosilac liste za Brus jer je "on tamo popularan" - prenosi za "Blic" izvor iz SRS dešavanja na nedavno održanom Izvršnom odboru.

U poslednjih nekoliko nedelja pojedini Odbori su otkazali poslušnost lideru radikala upravo zbog dila koji je napravio sa Jutkom. Naš izvor iz SRS kaže da je Šešelj zato sada izbegao da zakaže centralnu otadžbinsku upravu koja se uvek održava pred izbore.

- Na prošloj sednici Uprave, pred izbore na Kosovu, bio je ogroman bunt članova i protivljenje stavovima koje je izneo Šešelj. On ovog puta očito izbegava bilo kakvu raspravu u stranci o njegovim potezima, a Jutka bi bio predmet svađe - kaže "Blicov" sagovornik.

Kako dodaje, da bi se pokrilo guranje Jutke na dve liste, Vojislav Šešelj je najavio članstvu da će petočlana komisija SRS utvrditi ko će se sve naći na listi i na kom rednom broju.

S druge strane, Jutka je već u kampanji. Kako je "Blic" pisao, on obilazi domaćinstva, obaveštava sve da će Vučić "prodati Kosovo" i da je on zbog toga prišao radikalima i Šešelju, koji će, kako kaže, "kao nacionalisti rasti".

Dil Šešelja i Jutke ima za cilj da se seksualni predator spase suđenja i kazne poslaničkim imunitetom. Do sada su Jutka i njegovi advokati pokušavali da otegnu slučaj, ali sledeće ročište je sutra i biće održano, kako je sudija obavestio, čak i ako Jutka i njegovi pravni zastupnici ne dođu. Za delo koje se Jutki stavlja na teret - seksualno uznemiravanje i zloupotreba službenog položaja - propisana kazna zatvora je do tri godine. Imunitet ne štiti za dela za koja je propisana kazna iznad pet godina, tako da se za kaznu za koju se Jutka tereti on može pozvati na imunitet.

Jutkina politička karijera nije praćena samo seksualnim uznemiravanjem i preletanjem iz stranaka. Krenuo je iz poslaničke klupe Nove Srbije. Dužnost predsednika Opštine Brus obavljao je u dva mandata, od 2000. do 2008. godine. Na izborima 2012. dobio je najveći broj odbornika, 10 od 29, ali se nakon formiranja koalicije "Svi za Brus", koju su činili SNS, SPS, URS, DSS, Grupa građana "Preobraženje", povukao u opoziciju. Na čelo opštine Brus dolazi opet u martu 2015. zbog podela unutar SNS. Nakon što je Nova Srbija na izborima u Brusu 2016. osvojila apsolutnu većinu, Jeličić je četvrti put izabran za predsednika opštine Brus. A potom 2017. Jutka i ceo opštinski odbor Nove Srbije prelaze u SNS.

Afera do afere

Po onome što je do sada objavljeno u javnosti, Jutka je povezivan sa nekoliko afera - sumnja se da je zloupotrebio službeni položaj pri izgradnji kuća oštećenih u klizištima 2006, prijava za zloupotrebu položaja u slučaju bespravnog objekta na Pančićevom vrhu, optužbe za seksualno uznemiravanje. Jutka je već jednom hapšen - oktobra 2012. godine sa još dvojicom lokalnih funkcionera zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj pri izgradnji kuća oštećenih u klizištima 2006. godine i prisvojili 223.701 evro.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.