VUČIĆ DAO INTERVJU ZA FORIN POLISI! Nećete verovati šta je izjavio! BIO JE BRUTALNO ISKREN!
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

AU!

VUČIĆ DAO INTERVJU ZA FORIN POLISI! Nećete verovati šta je izjavio! BIO JE BRUTALNO ISKREN!

- Želim da Srbija kupi oružje i od Velike Britanije, SAD i Izraela, naglasio je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom kritika upućenih Srbiji zbog kupovine ruskog oružja da želi da Beograd kupi naoružanje i od SAD, i od Izraela i od Velike Britanije.

"Kritikujete nas zbog kupovine ruskog naoružanja i svega ostalog. Ok, želim da kupim vaše oružje, želim da kupim vaše naoružanje… Da li želite da ga prodate ili ne? Da li želite naš novac?", rekao je Vučić u intervjuu za Forin polisi, navodeći da je to rekao i američkom državnom sekretaru Majku Pompeu na sastanku u Vašingtonu.

Vučić je dodao i da je odgovor Pompea bio da će to pitanje biti razmotreno.

"I sada ćemo kupiti još oružja od Izraela, u budućnosti od SAD, i od Velike Britanije takodje. O tome sam pre dva dana razgovarao sa (britanskim premijerom) Borisom Džonsonom", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je dobio upozorenja na sastancima u Vašingtonu vezano za kineska ulaganja u Srbiji, posebno kada je reč o kompaniji Huavej, Vučić je rekao da će Srbije imati "vrlo otvoren i transparentan postupak vezano za 5G mrežu".

"Ali cela Evropa saradjuje sa kompanijom Huavej. Počevši od Britanije, preko Nemačke i svih ostalih", naveo je predsednik Srbije.

Na konstataciju da neke nevladine organizacije koje prate slobodu štampe i pitanja demokratije krive Vladu Srbije i njene političke saveznike za pojačani pritisak na novinare u zemlji, kao i da su Reporteri bez granica ocenili da je novinar N1 bio meta "meta eksplozije javnog gneva bez presedana, podstaknutog od predsednikovih saveznika i provladinih medija", Vučić je rekao da je taj novinar napadao njega, a da je on bio veoma pristojan.

"Nisam mu rekao ni jednu jedinu reč, samo pokazao da ne govori istinu", rekao je Vučić.

Na podsećanje Forin polisi da su Reporteri bez granica konstatovali da je novinar N1 trpeo verbalne napade i pretnje članova vlade, Vučić je odgovorio: "To je glupo i pogrešno".

Povodom Kosova, Vučić je rekao da većina Srba više voli "zamrznut konflikt" sa Kosovom, kao i da se nada da će Priština ukinuti takse što bi, kako je naveo, bila posledica američkog pritiska.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.