KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BOŠKA OBRADOVIĆA! Stiglo je zvanično obaveštenje!
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da vojska i policija treba da preuzmu vlast i zaštite granice od migrantske krize, Foto: Emilija Jovanović

REAKCIJA

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BOŠKA OBRADOVIĆA! Stiglo je zvanično obaveštenje!

Obradović je na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini rekao da “Aleksandra Vučića hitno treba izolovati” i da vojska i policija treba da preuzmu vlast u Srbiji

Objavljeno: 09:55h

Ministarstvo odbrane podnelo je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Boška Obradovića zbog izvršenja krivičnog dela “pozivanje na nasilnu promenu uređenja” iz člana 309 stav 1. Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 308 Krivičnog zakonika, jer je u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje i svrgnu najviši državni organi, saopšteno je jutros. Obradović je na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini rekao da “Aleksandra Vučića hitno treba izolovati” i da vojska i policija treba da preuzmu vlast u Srbiji.

Podsetimo, predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da vojska i policija treba da preuzmu vlast i zaštite granice od migrantske krize, navodeći da ih predsednik države Aleksandar Vučić drži otvorene kako bi, po svaku cenu, dobio podršku nemačke kancelarke Angele Merkel i porodice Soroš da ostane na vlasti.

"Vučić je u ovom trenutku postao najveća bezbednosna pretnja za Srbiju i hitno mora biti izolovan. Dakle vojska i policija treba da preuzmu vlast u ovoj državi i treba da zaštite državne granice od migrantske krize koja dolazi. Ako vojska i policija to ne urade, ja ne znam ko će to da uradi", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

On je naveo da migranti koji ulaze u Srbiju nisu porodice koje beže sa ratom zahvaćenih područja, a "koje apsolutno treba pomoći", već vojno sposobni muškarci "od 18 do 30 godina bez ličnih dokumenata, to su ljudi bez identiteta i nose ozbiljne bezbednosne pretnje za Srbiju".

"Šta oni kriju, da li naše službe bezbednosti rade njihove bezbednosne procene, na kojim su ratištima učestvovali", upitao je Obradović.

On se na Tviteru oglasio povodom krivične prijave koja je protiv njega podneta:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.