U VOJVODINI RASPISANI IZBORI: Pastor odredio datum!
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

otkrivamo

U VOJVODINI RASPISANI IZBORI: Pastor odredio datum!

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je pokrajinske izbore za nedelju

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je pokrajinske izbore za nedelju, 26. april 2020. godine.Pokrajinski izbori se održavaju po proporicionalnom izbornom sistemu, u Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici.

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika.

Pastor je danas pozvao gradjane da izadju na izbore i iskoriste svoje "pravo i obavezu".

"Poštovani gradjani i gradjanke Vojvodine, želeo bih da avs pozovem da 26. aprila iskoristite svoje gradjansko pravo i obavezu i izadjete na birališta i date svoj glas stranci, koaliciji i grupi gradjana po svojoj želji i volji. Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u narednom mandatnom periodu dobiti priliku da vas predstavlja u Skupštini Vojvodine", rekao je Pastor na konferenciji za novinare.

On je apelovao na sve stranke, koalicije i grupe gradjana da u izbornom procesu imaju na umu činenicu da je Skupština Vojvodine parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophodjenju, medjusobno uvažavanje i poštovanje.

"Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju. To je učinak svih 120 poslanika. Iz tog razloga pozivam sve na korektnu i kulturnu izbornu kampanju, na borbu argumentima i programima", rekao je Pastor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.