JERKOV BESNA! 147 članova Glavnog odbora DS je tražilo sazivanje sednice koje se neće ODRŽATI! RAZLOG JE TUŽAN
Aleksandra Jerkov, Foto: Dragana Udovičić

opšti haos

JERKOV BESNA! 147 članova Glavnog odbora DS je tražilo sazivanje sednice koje se neće ODRŽATI! RAZLOG JE TUŽAN

Poslanička grupa DS u saopštenju za medije navodi da je 147 članova GO DS tražeći održavanje sednice GO izrazilo iskrenu zabrinutost zbog situacije u stranc

Objavljeno:

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov saopštila je danas da je tokom prethodna dva dana 147 članova Glavnog odbora (GO) DS potpisima zatražilo sazivanje sednice GO za 7. mart, ali da zahtev neće biti zvanično podnet kako se kriza u stranci i podele u njoj ne bi dodatno produbljivale.

Poslanička grupa DS u saopštenju za medije navodi da je 147 članova GO DS tražeći održavanje sednice GO izrazilo iskrenu zabrinutost zbog situacije u stranci.

"Kao odgovorni ljudi, pre svega prema građanima Srbije koji su s pravom razočarani u nas Demokrate i koji sa još većim pravom od nas očekuju drugačiji odnos, članovi GO koji su potpisali peticiju sačekaće sednicu koju je zakazao predsednik stranke (14. mart), iako gotovo mesec dana nakon isteka statutarnog roka", poručila je Jerkov u saopštenju.

Ona je ocenila da je DS jedini neprijatelj vlast Aleksandra Vučića i pozvala sve da prekinu raprave o unutarstranačkim stvarima u javnosti.

"Svi u DS moramo znati da nam je jedini neprijatelj režim Aleksandra Vučića. Nikada i ni pod kojim uslovima niko iz naše stranke. Zato pozivam sve da prekinu sve javne debate o unutarstranačkim stvarima, da prestanu da diskredituju svoje saborce i da ne gube fokus u borbi koju samo DS može da dobije", istakla je Jerkov.

Ona je poručila da se polemike i odluke o daljem funkcionisanju stranke moraju voditi i donositi samo u stranačkim organima i u odnosu prema činjenici da pojedini članovi predsedništva DS izlaze na izbore, uprkos odluci o bojkotu i da treba razmotriti dosadašnju i buduću politiku stranke.

Jerkov je naglasila da se odluke stranačkih organa moraju poštovati i odnositi na sve i da o njima, poput odluke o bojkotu izbora, ne može biti "ni pregovora ni dogovora".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.