SITUACIJA U REGIONU JE NESTABILNA, ALI TO NEKA NE BRINE PRIVREDNIKE, SRBIJA RADI NA TOME! Brnabić u poseti Gradištu
Premijerka Srbije Ana Brnabić, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

poruka

SITUACIJA U REGIONU JE NESTABILNA, ALI TO NEKA NE BRINE PRIVREDNIKE, SRBIJA RADI NA TOME! Brnabić u poseti Gradištu

"Sigurna sam da ćemo kao region prevazići probleme koji postoje i postići stabilnost", poručila je Brnabić

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je situacija u regionu nestabilna, ali da to ne treba da brine građane, ni privrednike, jer te stvari nemaju direktne veze sa Srbijom i da će Srbija nastaviti da radi na regionalnoj stabilnosti.

Ona je novinarima, posle otvaranja Ramske tvrđave u Velikom Gradištu, rekla da je važno da se region povezuje kroz inicijative poput "malog Šengena" i da očekuje da se i ostali priključe toj inicijativi, kako bi gradili regionalnu stabilnost.

"Sigurna sam da ćemo kao region prevazići probleme koji postoje i postići stabilnost", poručila je Brnabić.

Ona je istakla da Srbija beleži brzi i dinamičan ekonomski rast u 2020. godini i da je sada samo Crna Gora ispred Srbije po prosečnim platama, ali da se nada da će u maju Srbija prestići i tu zemlju.

Brnabić je na otvaranju rekonstruisane Ramske tvrđave rekla da je to drugi veliki događaj posle otvaranja rekonstruisane Golubačke tvrđave i da će vlada nastaviti da ulaže u potencijale Srbije, posbeno u podunavlje, koje je prema njenim rečima "biser koji svet treba da otkrije" u Srbiji.

Ona je istakla da je tvrđava iz 15. veka rekonstruisana uz pomoć Turske.

Brnabić je istakla da je potrebno mnogo uložiti u promociju određenih lokacija u Srbiji, a da je u prošloj godini zemlja imala priliv od turizma u visini od 1,4 milijarde evra.

Ona je rekla da je infrastruktura veoma važna i da će za mesec i po dana biti završen i pristan za brodove u Velikom Gradištu, a da je u planu "Srbija 2025" planirana brza saobraćajnica Požarevac - Veliko Gradište - Golubac za koji je izdvojeno 370 miliona evra i da se u ovom trenutku rade prostorni plan i studija izvodljivosti za tu saobraćajnicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.