JA NE MOGU DA IH OPSUJEM IAKO ME SVI PITAJU ŠTO TO NE URADIM, TAKO BI NAŠKODIO SRBIJI! Vučić u poseti SAD!
Aleksandar Vučić sa Majkom Pompeom, Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

ISKRENO

JA NE MOGU DA IH OPSUJEM IAKO ME SVI PITAJU ŠTO TO NE URADIM, TAKO BI NAŠKODIO SRBIJI! Vučić u poseti SAD!

Predsednik Srbije posle sastanka sa Majkom Pompeom..

Objavljeno: 14:56h

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posle sastanka sa Majkom Pompeom, izjavio je da postoje neki u međunarodnoj zajednici sa kojima nismo načisto, ali da sa Amerikancima to znamo, prenosi Pink.rs

foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

- Hvala im što razumeju naše probleme, što nas uvažavaju i žele da nas saslušaju, više ne možemo ni da tražimo – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da su odnosi Srbije i SAD u potpunosti otvoreno i da naša zemlja zna "na čemu je".

- Imamo različita gledišta po pitanju statusa Kosova, ali hvala im na tome što žele da saslušaju našu stranu i da razumeju naše probleme. Uvažavaju nas i pokazuju poštovanje prema nama, i želju da Srbija i SAD budu saveznici kakvi su nekad bili - kaže Vučić.

Vučić je istakao da je politika Srbija postepena izgradnja boljih odnosa sa SAD.

- Zamolio sam naše domaćina da nam pomognu i da razumeju. Da gradimo ekonomske odnose i da polako rešavamo naše međuetničke odnose. Nekada su portrebne decenije i stotine godina da se reše neka neprijateljstva - kaže Vučić.

Predsednik Srbije ističe da je svestan kolika je razlika između SAD i Srbije, kao i da nam je potrebna saradnja sa Vašingtonom.

- Moramo razumeti da su oni mnogostruko moćniji od nas. Ima tu mnogih koji kažu: "E što im nisi opsovao?!" Ja ne mogu da opsujem. N ezato što sam nogo fini već zato što bih naneo štetu svojoj zemlji - ističe Vučić.

- Mogu da zamolim, zahtevam, tražim, da kažem ono što mislim. Nama je Amerika potrebna kao prijatelj. Nama je Amerika potrebna kao prijatelj. Ne možemo se sukobljavati sa njima i nemamo razloge za to - kaže Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da ga očekuje još sastanaka i zahvalio se svima zbog velikog uvažvanja i poštovanja koje su ukazali Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.