VUČIĆA ĆE DANAS SLUŠATI CEO SVET: Imaće sastanak sa Pompeom, KOSOVO JE DOMINANTNA TEMA
Predsednik pokazuje svetsko angažovanje, Foto: Printskrin/Youtube/Kurir

RADNA POSETA

VUČIĆA ĆE DANAS SLUŠATI CEO SVET: Imaće sastanak sa Pompeom, KOSOVO JE DOMINANTNA TEMA

Predsednik pokazuje svetsko angažovanje

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u radnoj poseti SAD, a prvog dana učestvovaće na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC) i tom prilikom se obratiti brojnim učesnicima skupa.

Predsednik pokazuje svetsko angažovanje i definitivno je da je Vučić svetski lider, ocenjuje Goran Karadžić, direktor Stara planina rizorta. Sastanci u Americi biće, kako kaže, od izuzetne važnosti za period koji je pred nama, a tiče se Kosova i Metohije, budući da će upravo ovo biti dominantna tema tokom posete Vašingtonu.

- Sa Rusijom i Kinom imamo sjajne odnose, ali predsednik pomirljivo radi i na odnosima između zapada i istoka. Nažalost, mi imamo problem u domaćim redovima i među onima čija lica ne vidimo, a koji rado pametuju preko tastatura i portala – navodi Karadžić za Pink.

Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine, kaže da će se Vučić u Vašingtonu susresti sa onima koji odlučuju o budućnosti naše zemlje, ali i celog regiona, kako je sam predsednik najavio.

- Ova poseta je pre svega velika čast, budući da je Vučić jedini zvaničnik u regionu koji će se obratiti pred 25.000 ljudi, pred članovima jevrejskog lobija, ne samo u Americi, već i u celom svetu. Slušaće ga dve trećine Kongresa i Senata, a među potvrđenim govornicima su i Majk Pens, Majk Pompeo, Robert O'Brajan… Svi oni i te kako utiču na budućnost Srbije – kaže Marinković.

Dodaje da je najavljeni govor velika čast i za Vučića, ali i za celu Srbiju, a da će predsednik u Vašingtonu štititi interese Srbije.

- Siguran sam da će Vučić uspeti da u bilateralnim razgovorima izvuče najbolji rezultat za našu zemlju – kaže Marinković.

Iako su zvaničnici u Prištini, kako kaže, lobirali za dolazak u Vašington, nisu uspeli.

- Hašim Tači neće uspeti da priđe Meriot hotelu u kojem se skup danas održava. Možda je mislio da će po hodnicima juriti kongresmene i senatore, ali je Vučić prepoznat kao najveći lider ovog regiona – kaže Marinković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.