SKUPŠTINA MORA DA USVOJI REZOLUCIJU DA SU SRBI U CRNOJ GORI UGROŽENI! Studenti su u pravu... (VIDEO)
Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu, Foto: Espreso.co.rs

POZIVAJU NA VELIKI SKUP

SKUPŠTINA MORA DA USVOJI REZOLUCIJU DA SU SRBI U CRNOJ GORI UGROŽENI! Studenti su u pravu... (VIDEO)

Studenti smatraju da "režim Mila Đukanovića" u Crnoj Gori krši Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, međunarodne sporazume i druga međunarodna akta...

Objavljeno:

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu, koji organuzuju "skupove podrške srpskom narodu u Crnoj Gori", predali su danas Skupštini Srbije potpise za donošenje skupštinske "rezolucije ugroženosti Srba u Crnoj Gori".

Naime, kako je predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta, Nikola Vučković istakao, od 28. januara do 3. februara sakupljeno je 15.000 potpisa.

Ono što studenti traže je da poslanici Skupštine Srbije donesu rezoluciju koju oni predlažu, a to je da se srpski narod podrži u Crnoj Gori, ali i da se srpska vlast opredeli da postoji ugroženost srpskog naroda i imovine Srpske pravoslavne crkve.

Vučković je istakao da studenti smatraju da "režim Mila Đukanovića" u Crnoj Gori krši Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, međunarodne sporazume i druga međunarodna akta.

foto: Espreso.co.rs

"Tražimo od Srbije da se Milu nanese diplomatska šteta. Da reakcija bude mirna i tiha, ali konkretna", objasnio je Vučković.

Dodao je kako su pre dva meseca, studenti izneli tri zahteva.

Oni nisu reagovali, a što je još gore, Vlada Srbije je predložila Narodnoj skupštini usvajanje jednog zahteva kojim se predviđa još dublja integracija srpske i crogorske diplomatije, odnosno olakšava se zapošljavanje članova i pripadnika porodica diplomatski predstavnika, na primer, Crne Gore u Srbiji što je skandal. Mi smo tražili raskid ugovora, ali Vlada Srbije nije reagovala, objasnio je Vučković i naglasio kako studenti takođe zahtevaju da se Međunarodna zajednica, Savet Evrope i Savet bezbednosti obaveste o čitavoj situaciji.

foto: Espreso.co.rs

On je naglasio kako studenti takođe zahtevaju da se odnosi dve zemlje svedu na konzularni nivo, kao i da se Tarzan Milošević proglasi "personom non grata"

Sa druge strane, student Filozofskog fakulteta Milan Denčić rekao je da "srpskom narodu u Crnoj Gori znače skupovi podrške koji se organizuju u Beogradu" i pozvao na okupljanje sutra, u petak, u 18.00 sati, ispred Crkve Svetog Marka gde su bili i prethodni takvi skupovi, a potom će biti povorka do Crkve Svetog Đorđa na Banovom brdu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / J.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.