PROMENIO PLOČU! Sulejman Ugljanin izlazi na IZBORE! PAUNOVIĆ SE JOŠ PREMIŠLJA
Sulejman Ugljanin, Foto: Aleksandar Jovanović

predomislio se

PROMENIO PLOČU! Sulejman Ugljanin izlazi na IZBORE! PAUNOVIĆ SE JOŠ PREMIŠLJA

Dok se povećava broj učesnika na predstojećim izborima, u taboru DS i dalje polemika oko strategije

Objavljeno:

Odluku gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića (ZzS) da učestvuje na lokalnim izborima i mogućnost da isto učini prvi čovek Paraćina Saša Paunović iz DS, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović nazvao je "sitnim kalkulacijama".

On je rekao da nema mesta ovakvim potezima sve dok se ne obezbede uslovi za promenu republičke vlasti i građanima obezbede sloboda i mogućnost izbora.

- Stav Narodne stranke i SzS je da je u interesu građana Šapca i Paraćina da bojkot uspe i da u roku od godinu dana posle predstojećih izbora budu raspisani novi vanredni izbori pod boljim uslovima - rekao je Jovanović.

S druge strane, gradonačelnik Paraćina istakao je da još nije odlučio da li će izaći na lokalne izbore:

- Poslali smo zahtev organima DS koji o tome treba da odlučuju, pa ako se neka odluka donese, onda ćemo u odnosu na to da odlučujemo - naveo je.

Iako je donedavno tvrdio da će Stranka demokratske akcije bojkotovati izbore ukoliko "Sandžak ne postane izborna jedinica", Sulejman Ugljanin je juče promenio ploču i najavio da SDA ide u izbornu trku.

- Predsedništvo SDA ipak je odlučilo da ostalim partijama, a ne ispostavama Aleksandra Vučića u Sandžaku, predloži strateško partnerstvo pre, tokom i posle predstojećih izbora - rekao je Ugljanin, i najavio da bi mogli da sarađuju sa LDP Čedomira Jovanovića i LSV Nenada Čanka.

Ugljanin je naveo da potencijalnim partnerima nudi predlog saradnje na platformi o "specijalnom statusu Sandžaka".

ČOMIĆEVA U NOVOM TIMU?

Organizacija "Srbija 21" danas bi trebalo da saopšti odluku o izlasku na izbore. Ovu organizaciju, osnovanu pre nekoliko meseci, mnogi su videli kao "utočište" pojedinih funkcionera DS, ali i drugih opozicionih stranaka koje su donele odluku o bojkotu.

Na listi bi, kako se spekuluše, mogli da se nađu funkcioneri SDS Marko Đurišić i Nenad Konstantinović, poslanica DS Gordana Čomić i jedan od osnivača "Srbije 21" Bojan Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.