VUČIĆ NA DORĆOLU PRISUSTVOVAO OTVARANJU HOTELA MONA PLAZA! U izgradnju je uloženo 30 MILIONA EVRA!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

otvaranje

VUČIĆ NA DORĆOLU PRISUSTVOVAO OTVARANJU HOTELA MONA PLAZA! U izgradnju je uloženo 30 MILIONA EVRA!

Hotel je izgrađen po najsavremenijim standardima, raspolaže sa 170 soba i apartmana, a ima i veliki kongresni centar.

Objavljeno: 13:24h

Novi hotel kompanije Mona Hotel Menagement - Mona Plaza, u čiju je izgradnju uloženo 30 miliona evra, svečano je danas otvoren u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Hotel se prostire na oko 20.000 kvadrata, kategorisan je sa četiri zvezdice, a izgrađen je Dorćolu na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Ssonda.

Prisutne je najpre pozdravio Tomislav Momirović, koji je posle povlačenja roditelja Nade i Đorđa, zajedno s bratom Urošem preuzeo upravljanje jednom od najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Potom se pristunima obratio predsednik Vučić i čestitao Momirovićima na otvaranju hotela.

- Danas kada se trudimo da uhvatimo korak s najrazvijenijim zemljama Evrope, učimo da je tržište jedino merilo vrednosti, kako za uslugu tako i za kompaniju. Torbe kompanije Mona su danas na najvišem svetskom nivou. Kada prođete kroz ovaj hotel ne postoji čovek koji nije ponosan na vaš rad i uspeh. Pre dve godine ovde je bila velika rupa, nisam bio siguran da će uspeti. Danas ova lepotica ovde predstavlja razvojni deo grada i ceo Dorćol će procvetati zbog hotela Mona plaza - rekao je predsednik na početku obraćanja.

On je kompaniji Mona poželeo da zapošljavaju što veći broj ljudi.

- Kompanija Mona je uložila mnogo novca u ovaj deo grada i uticala na njegov izgled i razvoj, i tek će ga menjati - rekao je Vučić.

- Mi smo u januaru imali 24 odsto rast noćenja, kineski turisti su porasli za 140 odsto, ali sada je došla panika u Evropi koju ćemo prevazići, kao i mnogo gore stvari.

Hotel se prostire na oko 20.000 kvadrata, kategorisan je sa četiri zvezdice, a izgrađen je Dorćolu na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Vučić je obišao hotel i razgovarao sa zaposlenima, a posebno se zadržao u restoranu, gde se fotografisao sa kuvarima i saznao da, kako su mu rekli,da oni dobro spremaju i savremena i tradicionalna jela, kao i da će imati poseban recept za ćevape.

Otvaranju hotela prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Djukić Dejanović, predstavnici kompanije Mona i njenih poslovnih partnera, kao i ličnosti iz javnog života.

Kamen temeljac za izgradnju hotela krajem novembra 2017. godine položili su predsednik Vučić, tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vlasnici kompanije Mona.

Hotel je izgrađen po najsavremenijim standardima, raspolaže sa 170 soba i apartmana, a ima i veliki kongresni centar.

Osim kongresno-izložbenog prostora, površine od oko 2.000 kvadratnih metara, u okviru hotela su i kafeterija, restoran, gastro bar, velnes i fitnes centar i podzemna garaža na dva nivoa.

Mona Plaza ima i dve banket sale za korporativne proslave površine 350 i 420 kvadratnih metara.

Kompanija Mona proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila, kao i širok asortiman kožnih aksesoara, a ulaganje u turizam započela je 2011. godine.

Tada je osnovana Mona Hotel Management u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima i hotel Argo u Beogradu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.