SIT SAM VIŠE, MALO MI SE GADE! Peca Popović se opet oglasio nakon zabrane promocije KNJIGE! OVOG PUTA JE BIO OŠTAR
Petar Peca Popović, Foto: Beta/Branislav Božić

čuveni rok kritičar

SIT SAM VIŠE, MALO MI SE GADE! Peca Popović se opet oglasio nakon zabrane promocije KNJIGE! OVOG PUTA JE BIO OŠTAR

On je rekao i da je ova vlast "legalizovala svoj način ulaganja para u kulturu"

Objavljeno: 10:17h

Rok kritičar Petar Peca Popović izjavio je da je "sit dvorskih umetnika svih vrsta" i da je aktuelna potreba ove vlasti da se, gde god mogućnosti ima, "unize stvaraoci ili ličnosti koje nisu 'osvedočeno naši', a uzdignu ništarije".

"Njima takvima, na položajima i sa ovlašćenjima, ništarije su svojta, a svi ostali koji se nisu predstavili divljenjem prema jednom čoveku, njegovom (ne)delu i njegovoj kamarili uvek su nosioci opasnih namera", rekao je Popović, za novi broj NIN-a, kojem je, podseća ovaj nedeljnik, nedavno zabranjena promocija knjige u Gradskoj biblioteci u Vršcu.

On je rekao i da je ova vlast "legalizovala svoj način ulaganja para u kulturu". "Polako ali sigurno pokupovala je pisce a ne knjige, slikare a ne slike, glumce i reditelje, a ne predstave i filmove", rekao je Popović. Popović je naveo da ga brine to što "ljudi iz kulture koji su se odvažili da iznesu pokoju kritičku reč o vlasti ne samo da su prošli kroz tabloidnog toplog zeca, već su razrešeni mogućnosti da dobiju projekte, i uopšte rade to što najbolje umeju". "Istovremeno, sit sam dvorskih umetnika svih vrsta. Malo mi se gade", rekao je Popović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / NIN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.