VUČIĆ NA VAŽNOM GODIŠNJEM SASTANKU: Evo šta o tome kaže ambasador Izraela u Srbiji!
Aleksandar Vučić i Alona Fišer, Foto: Youtube printscreen, EPA/ARIS OIKONOMOU, Ilustracija

srbija i izrael

VUČIĆ NA VAŽNOM GODIŠNJEM SASTANKU: Evo šta o tome kaže ambasador Izraela u Srbiji!

"Predsednik Vučić dolazi tamo sa ozbiljnim i značajnim dostignućima na planu urađenog u proteklim godinama, u odnosima sa jevrejskim narodom i Izraelom", ističe izraelska ambasadorka

Objavljeno:

Ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam ocenila je da učeshe predsednika Srbije Aleksandra Vučića na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC). na kojoj će biti jedan od govornika, ima ogroman značaj za dodatno produbljivanje odnosa između Srbije i Izraela.

"Obraćanje predsednika Srbije na konferencije AIPAC u Vašingtonu dokaz je veoma dobrih odnosa od političkih, ekonomskih pa do kulturnih, koji već postoje između srpskog i jevrejskog naroda, kao i između Srbije i Izraela", navela je Fišer-Kam za Tanjug.

Kaže da reč o veoma važnom godišnjem sastanku na kome šefovi država imaju priliku da predstave šta su uradili i koji su njihovi planovi kada je reč o razvoju njihovih zemalja, kao i odnosima sa državom Izrael, a takođe i sa jevrejskim narodom.

"Predsednik Vučić dolazi tamo sa ozbiljnim i značajnim dostignućima na planu urađenog u proteklim godinama, u odnosima sa jevrejskim narodom i Izraelom", ističe izraelska ambasadorka.

Imajući u vidu potencijal koji je sve izraženiji, dodaje, možemo da uradimo i više na svim poljima.

Fišer-Kam se nada da će narednim godinama doći do porasta izraelskih investicija u Srbiji, do daljeg povećanja trgovinske razmene, povećanja razmene koja je, smatra, vrlo važna.

Ona je dodala da ambasada Izraela u Beogradu istražuje potencijal u smeru pronalaženja zajedničkih tačaka između Srba i Izraelaca na planu solidarnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.