SISTEM U SRBIJI JE SVE DALJI OD ČLANSTVA U EU! Autorski tekst Nebojše Zelenovića!
Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Foto: Dragana Udovičić

stav

SISTEM U SRBIJI JE SVE DALJI OD ČLANSTVA U EU! Autorski tekst Nebojše Zelenovića!

- Uprkos svemu, ostajemo privrženi bilo kojim smislenim pokušajima reforme koji mogu obezbediti slobodne i poštene izbore u budućnosti, naglasio je Zelenović

Objavljeno:

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je, u autorskom tekstu za portal Euroaktiv, da se ne može legitimisati autoritarni sistem u kojem Srbija zaostaje po demokratskim pokazateljima i udaljava od članstva u Evropskoj uniji (EU), zbog čega je većina opozicije proglasila bojkot parlamentarnih izbora.

Uprkos svemu, ostajemo privrženi bilo kojim smislenim pokušajima reforme koji mogu obezbediti slobodne i poštene izbore u budućnosti, naglasio je Zelenović.

Zelenović je ukazao i da je predsednik Aleksandar Vučić "najzad izgovorio istinu kada je rekao da je demokratija u Srbiji napadnuta, ali upravo je Vučićev režim taj koji konstantno organizuje te napade".

"Dok predsednik tvrdi da je vladajuća Srpska napredna stranka zadržala moć kroz slobodne i poštene izbore, upravo pod njihovom vladavinom Srbija je naglo pala na rang listama važnih posmatrača demokratije", naveo je Zelenović.

Zelenović podseća da je od 2014. godine Srbija pala za 36 mesta po indeksu Slobode medije u svetu i u poslednja dva izveštaja Evropske komisije o Srbiji je navedeno da je nedostatak napretka u slobodi izražavanja predmet "ozbiljne zabrinutosti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.