ILIJA JE SRPSKI HEROJ, AKO MOŽEŠ DA BUDEŠ U KOSOVSKOJ POLICIJI SMEŠ DA IGRAŠ ZA KOSOVO Pešićka opet podelila Srbiju
Vesna Pešić komentarisala Iliju Ivića, Foto: Printscreen

opšta frka

ILIJA JE SRPSKI HEROJ, AKO MOŽEŠ DA BUDEŠ U KOSOVSKOJ POLICIJI SMEŠ DA IGRAŠ ZA KOSOVO Pešićka opet podelila Srbiju

- Ilija Ivić je srpski heroj! I majka ga podržala. Ako možeš da budeš u kosovskoj policiji, što ne smeš da igraš fudbal za Kosovo, napisala je Vesna na svom Tviteru

Objavljeno:

Vesna Pešić, sociološkinja i političarka razbesnela je veliki deo javnosti u Srbiji svojim novim statusom u kojem otvoreno piše kako je Ilija Ivić srpski heroj.

Ipak, bilo je i onih koji su je podržali i koji ne vide ništa sporno što će Ivić igrati za selekciju Kosova.

- Ilija Ivić je srpski heroj! I majka ga podržala. Ako možeš da budeš u kosovskoj policiji, što ne smeš da igraš fudbal za Kosovo, poručila je Pešić.

Tviteraši su nakon iznošenja njenog stava, odmah "naoštrili pero".

Podsećamo, sedamnaestogodišnji Ilija Ivić, fudbaler Fljamurtarija je prihvatio poziv selekcije tzv. Kosova, i već danima sluša i čita kako se njegovo ime "provlači" u različitim kontekstima.

Momak rođen u Prištini biće prvi fudbaler srpskog porekla u nekoj selekciji ove reprezentacije, a posle cele zbrke koja je nastala, glavni akter ove priče otkrio je da mu nije jasno zbog čega se njegovo ime toliko spominje prethodnih dana.

- Mene u životu trenutno zanima samo fudbal, igram ovde već tri godine i nemam nikakvih problema. Ne znam čemu uopšte ovo i zašto se priča o tome, nisam uopšte upućen - rekao je tokom treninga u Prištini Ilija Ivić za "Glas Amerike".

Arbnor Morina, sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari, istakao je da je Ilija jedan od najtalentovanijih mladih igrača na tzv. Kosovu, a kao i mladi fudbaler, ne razume zašto je odluka Ivića napravila toliku pometnju.

- Imao sam tu sreću da sam igrao u slavnim ekipama bivše Jugoslavije. Bio sam kapiten kluba na kraju i tako dalje. Igrao sam i za reprezentaciju, ali nikada nije bilo takvih pritisaka da jedan momak ne može da se bavi onime što mu je san. Tako da mislim da je to pogrešno, veoma pogrešno,jer ako u parlamentu ima Srba koji su poslanici, ako ima ministara u Vladi,onda zašto smeta jedan momak koji se bavi fudbalom? Mislim da nije u redu, jer na kraju krajeva svi govorimo da politika ne sme da se meša u sport, a sad je ovo izgleda direktno mešanje u sport - poručio je Morin, takođe za "Glas Amerike".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.