PALA ODLUKA: Srbija 21 odlučila da ide na parlamentarne izbore
ilustracija, Foto: Printscreen

idu na izbore!

PALA ODLUKA: Srbija 21 odlučila da ide na parlamentarne izbore

Sve više njih odustaje od bojkota

Objavljeno: 08:33h

Organizacija "Srbija 21" odlučila je da učestvuje na parlamentarnim izborima na proleće, piše Blic.

Taj list navodi da je od formiranja "Srbije 21" pre nekoliko meseci bilo nagoveštaja da bi ta organizacija mogla da izađe na izbore, dodajući da je pre nedelju dana doneta odluka da "Srbija 21" izađe na lokalne izbore.

"Ovo nije odjednom. Prethodnih meseci radili smo ozbiljne analize, razgovarali sa ljudima na lokalu, slušali šta oni imaju da kažu. Došli smo do zaključka da su potrebni ozbiljna opozicija i ozbiljna alternativa vlasti u brisanom opozicionom prostoru".

Taj izvor lista kaže da će zvanična odluka biti usvojena tokom narednog vikenda, ali i da su već sada svi spremni za izlazak na izbore.

Beogradski dnevnik dodaje da u "Srbiji 21" smatraju da je odluka dela opozicije o bojkotu izbora ostavila na duži rok na cedilu sve građane koji su protiv vlasti.

"Ako se sada ne stvori organizovana opoziciona snaga, koja će uspeti na izborima, biti u parlamentu i većini lokalnih skupština u Srbiji, i nakon toga rasti, širiti se i dalje okupljati, nakon pogrešne odluke o bojkotu, na demokratskoj, proevropskoj i nenaprednjačkoj strani Srbije će ostati zgarište koje onda godinama neće moći da se oporavi. Mi takvu grešku nećemo napraviti, zato što bi šteta bila nepopravljiva", kažu u "Srbiji 21".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.