NASTAVLJENO SUĐENJE PO TUŽBI LIDERA DVERI: Opšti haos u sudu, PLJUŠTALE UVREDE IZMEĐU OBRADOVIĆA I VESIĆA!
Goran Vesić i Boško Obradović, Foto: Printscreen/TV Pink, Emilija Jovanović

ČEKA SE EPILOG

NASTAVLJENO SUĐENJE PO TUŽBI LIDERA DVERI: Opšti haos u sudu, PLJUŠTALE UVREDE IZMEĐU OBRADOVIĆA I VESIĆA!

Vesić je rekao i da Obradović širi ne samo versku i nacionalnu, već i rasnu mržnju

Objavljeno:

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje po tužbi lidera Dveri Boška Obradovića protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, jer ga je nazvao fašistom, što je kako tvrdi Vesić na suđenju dokazano, a Obradović da ni on ni Dveri nemaju nikakve veze sa fašizmom i da je reč o propagandi sadšnje vlasti.

Vesić je novinarima posle suđenja rekao da sud nije prihvatio svedoke koje je on predložio - Dragoljuba Mićunovića, Aleksandru Jerkov, Balšu Boživića, Mariniku Tepić, Sergeja Trifunovića...sve one koji su, kaže Vesić, na različitim stranama političke scene, a Obradovića nazivaju fašistom.

Naveo je da Obradović na suđenju nije imao odgovore na pitanja kako je bio urednik sabranih dela izdanja Dimitrija Ljotića, pisao za ljotićevski list "Nova Iskra", javno u skupštini govorio da podržava Dimitrija Ljotića, osvedočenog srpskog fašistu.

Pokušao je da objasni, naveoe je Vesić, kako poznaje dva Dimitrija Ljotića, jednog pre 1941. godine i jednog posle te godine, da je onaj pre 1941. bio dobar, a onaj posle saradnik fašista, kao i da je on, Obradović, u stvari objavljivao sabrana dela Dimitrija Ljotića onog pre 1941.

To bi, dodao je Vesić, bilo isto kao kad bi neko objavio sabrana dela Adolfa Hitlera i rekao da se to odnosi na period pre neko što je Hitler počeo da progoni Jevreje...

Vesić je rekao da Obradović nije imao odgovore ni na pitanja da li su fašističke metode skrnavljenje državne zastave i pokušaj upada u Skupštinu Srbije, upad u RTS napadi na novinarke, nošenje vešala na Terazijama... "Pokušao je da kaže da nije on nosio vešala, a svi znamo da su ih nosili pripadnici njegove stranke", dodao je Vesić.

Vesić je rekao i da Obradović širi ne samo versku i nacionalnu, već i rasnu mržnju i naveo da"njegov klip gde meša čistu i prljavu vodu i priča o beloj rasi govori o tome da za njega nisu ljudi oni koji su druge rase.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.