VULIN POLUDEO NA CRNOGORSKU VLADU, IMAO JE SAMO JEDNU PORUKU: O ovome bruje obe zemlje
Aleksandar Vulin, Foto: Beta/Goran Stanković

OGLASIO SE

VULIN POLUDEO NA CRNOGORSKU VLADU, IMAO JE SAMO JEDNU PORUKU: O ovome bruje obe zemlje

Vučić je rekao da će Srbija, ako bude potrebno, pomoći SPC u Crnoj Gori da joj ne bi oduzimali svetinje.

Objavljeno:

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će Vlada Crne Gore morati da nađe neko drugo opravdanje za otimanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi umesto naplate poreskog duga.

Reagujući na izjavu crnogorskog premijera Duška Markovića da "Mitropolija crnogorsko-primorska ne ispunjava poreske obaveze i da ih u tome neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije" Aleksandar Vučić, Vulin je rekao da će Vučić pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da će njen "poreski dug, pravi ili lažni, biti pokriven", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Da je cilj Vlade Crne Gore stvarno izmirenje duga, ova vest bi ih obradovala. Umesto zahvalnosti, napad na Vučića. Cilj Vlade Crne Gore nije ni plaćanje duga, ni poštovanje zakona. SPC treba oduzeti imovinu, a Srbima pamćenje", naveo je Vulin.

On je dodao da Vučić "ne pokušava da nauči bilo čemu Duška Markovića" jer bi to, kako je rekao, "bio gubitak vremena" pošto je "za njega prekasno da bilo šta nauči".

Pošto je Poreska uprava Crne Gore saopštila da Mitropolija crnogorsko-primorska ima višemilionski dug koji će, ako ga ne plati, biti prinudno naplaćen iz njene imovine, Vučić je rekao da će Srbija, ako bude potrebno, pomoći SPC u Crnoj Gori da joj ne bi oduzimali svetinje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.