SKOJEVCI SE SKUPILI U CENTRU BEOGRADA: Došli su da PODRŽE čoveka koji je ZATVOREN zbog UZBUNJIVANJA!
Izrazili solidarnost sa utamničenim uzbunjivačem, Foto: Pritnscreen

levica

SKOJEVCI SE SKUPILI U CENTRU BEOGRADA: Došli su da PODRŽE čoveka koji je ZATVOREN zbog UZBUNJIVANJA!

Aktivisti SKOJ-a su svojim prisustvom ispred zgrade novinarskih udruženja Srbije pružili simboličnu podršku Asanžu

Objavljeno:

U ulici Resavska 28 u Beogradu, ispred sedišta novinarskih udruženja Srbije, danas su aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) izrazili solidarnost sa utamničenim uzbunjivačem i progresivnim novinarom Džulijanom Asanžom kome danas pred Kraljevskim sudom u Londonu počinje suđenje o izručenju Sjedinjenim Američkim Državama.

Aktivisti SKOJ-a su svojim prisustvom ispred zgrade novinarskih udruženja Srbije pružili simboličnu podršku Asanžu i zatražili njegovo puštanje na slobodu. Vlasti Sjedinjenih Američkih Država terete Asanža za navodno „ugrožavanje nacionalne bezbednosti“ zbog objavljivanju poverljivih podataka o zloupotrebama buržoaskih moćnika na sajtu „Vikiliks“. Asanž se nalazi u pritvoru u Belmaršu najčuvanijem zatvoru u Velikoj Britaniji gde se prema njemu postupa nehumano.

Asanž se u zatvoru nalazi u potpunoj izolaciji i u samici provodi 23 sata dnevno. SKOJ ističe da je Asanž zatočen u ponižavajućim uslovima da bi se kaznio zbog iznošenja podataka o malverzacijama najmoćnijih kapitalističkih država u javnost i kako bi se drugi novinari odvratili da ne čine isto. S obzirom da je Asanž njihov kolega koji je utamničen samo zato što je radio svoj posao SKOJ smatra da bi u prvim redovima progresivne javnosti koja zahteva njegovo oslobađanje trebalo da budu upravo novinari.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.