IZ PODGORICE STIŽU NOTORNE NEISTINE NA RAČUN SRBIJE! Vučić besan, najviše ga je pogodila 1 STVAR!
Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopicic

pokrenuo narod na razmišljanje

IZ PODGORICE STIŽU NOTORNE NEISTINE NA RAČUN SRBIJE! Vučić besan, najviše ga je pogodila 1 STVAR!

On je istakao da Crnogorci u Srbiji moraju da se osećaju jednako kao i Srbi u Srbiji i da imaju ista prava, za razliku od Srba u Crnoj Gori

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iz Podgorice stižu notorne neistine na račun Srbije, poput one da Srbija namerava da ruši vlast u Crnoj Gori ili o kontinuitetu veliko srpske politike.

"Ako je to tačno da je Milo Đukanović rekao za promenu vlasti, to je notorna neistina. Nikada se Srbija nije mesala u pitanje izbora u Crnoj Gori, nikada nismo zeleli da odlucujmo ko ce biti u vlasti, a ko u opoziciji", popručio je Vučić danas na tv Prva.

On je rekao da je za njega važnije to sto je Djukanović govorio o "deformitetu" koji postoji u srpskom nacionalizmu i velikosrpskoj politici.

"Nismo mi spašeni mnogih grešaka, ali kada govorite o deformitetu srpske nacionalne politike morate da uzmete u obzir i sindrom onih koji su želeli odvajanje od Srbije i da je to podsticalo njihov nacionalizam. Jedan od separatizama je bio i crnogorski", rekao je Vučić.

On je naveo da se to dešavalo od Sekule Drljevica, pa posle 1. svetskog rata i protiv srpskog oslobođenja, pa do menjanja činjenica.

"Uvek se govori o tome da se Srbija meša i da odlucuje, a cinjenice su drugacije", ukazao je Vučić.

Neki crnogorski nacionalni krugovi smatrali su, ističe, da Srbe u Crnoj Gori treba prevoditi da budu Crnogorci, a smatrali su da su Beograd i Srbija takođe njihovi.

Vučić je naveo da je to dovelo do postavljanja u bezbednosni sektor i na najvaznije funkcije u Srbiji ljudi iz crnogorske agencije za nacionalnu bezbednost, a ponegde ih ima i danas na tim funkcijama.

"Ne možeš da radiš za agenciju druge zemlje, to smo prilično očistili", rekao je Vučić.

On je istakao da Crnogorci u Srbiji moraju da se osećaju jednako kao i Srbi u Srbiji i da imaju ista prava, za razliku od Srba u Crnoj Gori.

"O tom defomritetu govorim, jer je on napravljen sa velikim silama na Zapadu, kojima je odgovaralo da za sve okrive srpski nacionalizam", naglasio je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.