Čeda Jovanović: Tadić je besmislen, Mišković mi se dopada, Vučić je t-rex, a ni ja nisam Helo Kiti! (FOTO)

iskreno o svemu

Čeda Jovanović: Tadić je besmislen, Mišković mi se dopada, Vučić je t-rex, a ni ja nisam Helo Kiti! (FOTO)

- Nije Vučić pravio tabloide, već DS. Problem je u tome što je DS brontosaurus koji pase, a Vučić je t-rex koji jede živo meso - kaže lider LDP za Blic
Objavljeno: 13:57h

Lider LDP-a u intervjuu za Blicgovori o bitnim stvarima njegove politike, zašto ne želi da bude predsednik, ali i o još mnogo toga. Kako su kampanje LDP izgledale 2008, 2012, 2014, a kako danas? (VIDEO) -Tadićeve prozivke u medijima su neodgovorne, besmislene i neiskrene. Žao mi je što je tako ispalo - kaže u intervjuu za ‚‚Blic" lider LDP- Čedomir Jovanović. Čeda: Niko ne zna ko je rektor BU, ali svi znaju ko je Kristijan! Čedomir Jovanović kaže da je u kontaktu sa svojim koalicionim partnerom i da zbog toga ne razume njegov postupak. - U kontaktu sam s Tadićem i ta njegova izjava je po meni deo dijagnoze te politike. Braćo, ne blamirajte se, podnesite ostavke! Ovim ljudima više nije mesto u politici! Koje dijagnoze? - Nisam ekspert za to, Boris jeste.

Kako je moguće da Tadić nije u vezi s tim kakvi su vaši i Čankovi planovi? - Razgovarajte s njim. Besmisleno je da nas dvojica razgovaramo preko posrednika. Nije bilo političara među kojima je bio veći animozitet od onog koji je bio između vas i Tadića. Otkud koalicija? - Nije tačno. Nikad nisam bio ličan u odnosu s Tadićem. Jeste li mu oprostili što Vas je izbacio iz Ds-a? - Nemam šta da mu oprostim. ja sam čovek kojem je stalo do nekog šireg interesa. To što su Tadić i DS uradili meni je potpuno besmisleno u situaciji u kojoj treba da razmišljamo o zemlji. To što se desilo 2004. je daleko iza mene, iskustvo koje nisam želeo u tom trenutku, a danas sam za njega jači. Ako sam iskoračio iz tog nesporazuma, zašto ne bih iz nesporazuma koji sam imao s Vučićem i sa svima drugima, posebno ako će iz toga koristi imati čitavo društvo? Uprkos svemu, Boris je OK osoba koja je grešila i toga je u velikoj meri svestan, s tim da odbija da kaže da je u mnogo većoj meri zloupotrebljen.
Nudite li se Vučiću za vladu? -To nije smešno čak ni u forama Njuzneta. Hoćete li biti predsednički kandidat? - Ne. Nikad nisam ulazio u predsedničke izbore zato što sebe nisam video kao predsednika. Meni je to voštana figura. Ulazio sam zato što je to jedini način da stranka ostane politički prisutna, kao 2008. godine. Da bih društvu rekao istinu o Kosovu, Srebrenici, o značaju demokratizacije, da bi se borio za ljudska i građanska prava... Kad nam je bio potreban prostor za političku poromociju. Znači, nećete biti ministar? - Moj posao je da od LDP napravim jaku građansku stranku koja će biti apsolutno konkurentna Vučiću i sposobna da na narednim izborima uradi nešto što nije mogla na ovim. Sve ono što prati LDP i mene u poslednjim danima je ogroman senzacionalizam iza kojeg stoji strah i nemoć određenih ljudi. Kako ste prešli put od odbrane vrednosti 5. oktobra i Đinđićeve politike do stajanja na bini uz Boška Obradovića? - To sam uradio zbog ove zemlje. Stao sam i pored Radulovića koji o meni laže dve godine.
Kakav je vaš odnos s Milanom Bekom? Da li je on finansirao LDP? - Ne. Beko je moj prijatelj i ne bi bilo prijateljski da se grebem. Svoje ratove vodim sam. Koliko znam, pomogao je drugim strankama, to je njegovo pravo, ali je 2008. doneo odluku da se time više ne bavi. To što ja znam je da je Miša briljantna ličnot kad s njim razgovaram o deci, porodici, umetnosti, o tragediji koja mu se desila i načinu na kojim se s tim nosi, argument je koji učvršćuje naš odnos. Kakav odnos imate sa Miroslavom Miškovićem? - Mišković je bio vrlo grub prema meni godinama, a ni ja ni ja baš nisam bio ‚‚helo kiti" prema njemu. Kažu da je time plaćao cenu onima koji su tada bili na vlasti. Mislim da mu je to previše teško padalo. On je jedan od najuspešnijih poslovnih ljudi u Srbiji, napravio je pogrešne procene, mislim da je toga svestan. Vučić je na njegovom hapšenju stabilizovao svoju vlast. Kad razgovaram s Miškovićem, to je osoba koja mi se dopada, ne vidim bilo kakvu mržnju u odnosu prema Vučiću, ni želju da mu se osveti. Nije Vučić pravio tabloide, već DS. Problem je u tome što je DS brontosaurus koji pase, a Vučić je t-rex koji jede živo meso.
(Espreso.co.rs / Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.