VULIN ODGOVORIO ŠUTANOVCU: Skupštinski odbor nije ništa odlučivao, on je prihvatio IZVEŠTAJ! IZNOSIŠ NEISTINE
Razmena optužbi ne prestaje, Foto: Beta, Ana Paunković, Ilustracija

nastavlja se rat bivšeg i aktuelnog ministra odbrane

VULIN ODGOVORIO ŠUTANOVCU: Skupštinski odbor nije ništa odlučivao, on je prihvatio IZVEŠTAJ! IZNOSIŠ NEISTINE

Šutanovac je, kako su preneli mediji, reagovao posle sednice Odbora ocenom da je "izveštaj ocekivan" i da saopštenje izaziva "još veću sumnju"

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti ništa nije odlučio, već je samo prihvatio izveštaj Generalnog inspektora službi i da Dragan Šutanovac ponovo iznosi neistine.

Ministar je naveo da u radu odbora učestvuje i opozicija, ali ne i Šutanovac, kome je, kako kaže, kao "bezbednosno rizičnom" još kao poslaniku zabranjen pristup poverljivim informacijama.

"Ništa Skupštinski odbor nije sam zaključio, on je tražio i na svoj zahtev dobio izveštaj generalnog inspektora službi, odbor je izveštaj proučio i jednoglasno ga prihvatio", rekao je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Šutanovac je, kako su preneli mediji, reagovao posle sednice Odbora ocenom da je "izveštaj ocekivan" i da saopštenje izaziva "još veću sumnju".

Vulin danas podseća da je Šutanovac najpre govorio da niko neće reagovati na iznesene sumnje o presretanju elektronske komunikacije, a sada se, kaže, ljuti na brzinu reagovanja.

"Ja sa nestrpljenjem čekam da i tužilaštvo da svoj sud, i sve proveri", kaže Vulin.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti usvojio je juče izveštaj Generalnog inspektora službi Ministarstva odbrane o vanrednom nadzoru u VBA, u kojem se konstatuje da nije bilo zloupotreba u smislu nezakonitih postupaka u vezi sa prepiskom bivšeg ministra odbrane Dragana Šuta novca i glavnog urednika "Nedeljnika" Veljka Lalića.

"Vojnobezbednosna agencija nije primenjivala posebne postupke i mere kojima bi se mogli prikupiti podaci iz međusobne komunikacije", navedeno je u saopštenju sa sednice Odbora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.