KARIĆ SE OGLASIO POVODOM HIT TVITA I OLJE BEĆKOVIĆ: Pažljivo pročitajte njegove reči!
Utisak nedelje bila je kultna emisija, Foto: EPA/SASA STANKOVIC, Damir Dervišagić, Ilustracija

TV emisije

KARIĆ SE OGLASIO POVODOM HIT TVITA I OLJE BEĆKOVIĆ: Pažljivo pročitajte njegove reči!

Ponudio sam joj da mi kupimo autorska prava- rekao je Karić

Objavljeno:

U tekstovima koji ovih dana prate optužbu Olje Bećković da je emisija "Hit tvit" televizije Pink plagijat "Utiska nedelje" aktuelizovana je i njena izjava od pre bezmalo 20 godina kada je ušla u spor s BK televizijom tvrdeći da je "Maska nedelje" koju je vodila Nataša Miljković, kopija njene autorske emisije: "Bogoljub Karić mi je tražio da mu prodam autorska prava. Ja sam tražila malo para, on je nudio još manje, pa do prodaje nije ni došlo".

Bogoljub Karić je odgovorio na pozive novinara i nakon dve decenije otkrio šta se zaista desilo.

- Njena emisija je bila skinuta s programa u to vreme, a BK televizija je tada bila najgledanija. Želeli smo da Olja Bećković dođe kod nas i da vodi "Utisak nedelje" koji je bio izuzetno popularan. Uvek sam cenio kreativni rad. Pozvao sam je i rekao da je to fantastična emisija i da je šteta da je nema. Ponudio sam joj da mi kupimo autorska prava.

Cena koju je tražila nije bila visoka, čak i manja od realne. I danas mislim da je vredela mnogo više. Ali tadašnji urednik je rekao da je to skupo i da ćemo sami napraviti emisiju. I tako se rodila "Maska nedelje", koja nije bila kopija ni nazivom ni sadržajem, i koju je vodila brilijantna Nataša Miljković. "Maska" je dala jedan potpuno novi sadržaj kroz koji su fantastično analizirane najaktuelnije teme - kaže Karić i podseća da je BK TV bila oličenje prave porodične televizije, da je bila najgledanija na ovim prostorima i da su nakon nasilnog gašenja njeni urednici i novinari postali nosioci razvoja drugih medijskih kuća.

Ne želeći da se meša u rad nadležnih organa, on je naveo da lično smatra da između emisija "Hit tvit" i "Utiska nedelje", koji Bećkovićeva sada vodi na TV Nova S, postoji velika razlika

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.